![]() |
Kochani, potrzebuje aby ktoś zerknął na mój gaznik od RD07A. Nie chodzi mi o zwykle wyczyszczenie, szukam kogoś kto na to spojrzy z szerszej perspektywy, pojawiają się problemy opisane powyżej. Mamy tu kogoś kto się tym zajmuje?
|
Powodem takich sensacji mogą być też wytarte slidery bądź iglice. Ile moto może mieć nalotu? Wypalone gniazda zaworowe czy stare krucce tysz mogą powodować wariacje. Zacznij od podstawienia innych gaźników - regeneracja starych jest bez sensu.
|
Około 120 tysięcy. Silnik właśnie przechodzi renowacje od A do Z. Jeśli chodzi o gaznik Krucce, membrany nowe. Dużych wariacji nie ma, chce tylko przywrócić to do stanu jak najbliższego fabrycznemu aby to współgrało z nowym serduchem. Prawdopodobnie jest lekki luz na przepustnicach.
Potrzebuje dlatego majstra od gaznikow co by okiem rzucił |
Afra przy 120 tys km nie wymaga ŻADNEJ ingerencji w silniku. Dopisz sobie coś z przodu.
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie jest rozbierany bo stracił kompresję i jest padaką. Przebieg jest pewny, nie muszę nic dopisywac. Myślę również że dyskusja nie idzie tę stronę co jej temat. |
Cytat:
Ja naprawdę nie wiem co można robić w silniku AT po 120 tys km. Napisz proszę jaki jest zakres prac. Gaźniki po tym przebiegu też są w pełni sprawne. p.s. a peknietych membran w rd07 nie widzialem NIGDY. a troche tych drynd rozbebeszylem... |
Cytat:
|
Szynszyl - kolega tylko prosi o namiary na kogoś ogarniętego od gaźników i nic ponadto.
|
Wpisać w Google 'regeneracja gaznikow'. Jest kilka firm ale to drodzy fachowcy w 99% robiący cenne i unikatowe weterany. Kolega pracuje w czymś takim ale oni specjalizują się w sportowych cabrio z lat 50-60
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:26. |