Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Przygotowania do wyjazdów (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=69)
-   -   Rumunia ale głównie szosą czarną... (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=37929)

muszel72 17.08.2020 22:19

Pamiętaj by w Bukareszcie nie wpieprzyć się na ring bo on stoi tak, że motkiem ciężko się przecisnąć a niekiedy się nie da wogóle. Tam tir przy tirze. Trzeba przez centrum ale pewnie to wiesz.

Lakrua 31.05.2021 13:57

Zna ktoś jakiś hotel(spanie ), między Oradea a Sebes mniej więcej w połowie drogi ?

Adagiio 31.05.2021 14:24

Może nie w połowie drogi bo bliżej Oradei, lata temu kiedy eksplorowałem góry Apuseni, spałem kilka razy w Balla House w Tarcaia, sympatyczna i miła właścicielka, jest na bookingu. Odwiedziłem ją w sierpniu zeszłego roku i polecam na spokojną miejscówkę, świeże i smaczne jedzenie.

matjas 31.05.2021 14:40

Cytat:

Napisał muszel72 (Post 693642)
Trzeba przez centrum ale pewnie to wiesz.

W porannych i popołudniowych korkach stoi się w Bukareszcie motkiem i nie da się tu nic poradzić. Centrum sprawdziłem trzykrotnie w ub roku :o
W tym jak Bozia pozwoli chciałbym zobaczyć północ Rumunii - niestety od strony asfaltu było dość przeciętnie tam gdzie byłem :/ - Bukareszt i na Południe do Bułgarii bokami takoż z powrotem.
Okolice Sibiu wiadomo lepsze ale MASA tirów.

Co do spania - załóż konto na Bookingu. Zawsze szukam noclegu w trasie kiedy już nie mam ochoty jechać dalej - promień 30km, selekcja ceny i zawsze udaje się coś znaleźć nawet na przerwie na tzw siku.

M

Lakrua 31.05.2021 14:54

Cytat:

Napisał matjas (Post 736307)

Co do spania - załóż konto na Bookingu. Zawsze szukam noclegu w trasie kiedy już nie mam ochoty jechać dalej - promień 30km, selekcja ceny i zawsze udaje się coś znaleźć nawet na przerwie na tzw siku.

M

Z reguły jeżdżę przez booking albo w ciemno. Ale ostatnio w Braszów na 4 z bookingu 3 to były pola albo koniec drogi a nie chce mi się naciąg tym razem;)

muszel72 31.05.2021 15:19

Pamiętajcie, że teraz jest taki czas, że można dużo zaoszczędzić dzwoniąc bezpośrednio do hotelu a nie rezerwując przez portal.

matjas 31.05.2021 15:21

ja akurat z Bookingu mam taniej niż dzwoniąc :D
ale... czasami jak się wbijasz o 22.30 do hotelu to lepiej jednak dzwonić.

m

Emek 31.05.2021 15:40

Cytat:

Napisał muszel72 (Post 736311)
Pamiętajcie, że teraz jest taki czas, że można dużo zaoszczędzić dzwoniąc bezpośrednio do hotelu a nie rezerwując przez portal.

Mam wręcz odwrotne doświadczenia. Nie raz , nie dwa cena w obiekcie wyższa niż na bookingu co było dość śmieszne jak stojąc na recepcji robiliśmy rezerwację przez booking.

muszel72 31.05.2021 15:41

We w tym roku?

Emek 31.05.2021 15:44

Nie w tym i nie w Rumunii, tam jeszcze nie dotarłem. Tak miałem 2 razy na UA i w Rosji. Cena booking a cena w obiekcie znacząco się różniły na niekorzyść tej obiektowej.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:21.