![]() |
Przytocze tu słowa nieobecnego... które to usłyszałem ostatnio a chłop coś tam niecoś wie o afrykach. Były takie problemy i były związane z niedokładnym założeniem tych skrzydełek co to są na uszczelce dekla zaworów przy kanaliku odmu. Uszczelka w ten sposób tam lekko spada i olej przecieka do kanaliku, po czym jest podmuchem kierowany kuk górze.
Taki wolny pomysł, nie wiem jak to jest, sam nie sprawdzałem. Dla mnie to byłoby sensowne wyjaśnienie sytuacji... |
tak tak, 4 razy już zakładano tą uszczelkę. jest wklejona na tone kleju i silikonu. I dalej to samo :Sarcastic:
|
Oj remoncik czeka :D
|
narazie wymienie tą uszczelke dekla i zobaczym :)
|
Cytat:
http://www.honda.gda.pl/smf/index.php?topic=3876.0 znalazłem coś takiego - może pomoże :) |
Dzięki wszyscy obstawiają że mi się kończy silnik :) baaardzo ciekawe, przeca dopiero się dotarł :Thumbs_Up:
Ta afryka 20 000km temu (kwiecień) wykręciła 61,5 Konia na hamowni !!!! to wiecej niż powinna mieć :) |
Pierścienie czasami pękają, ale mam nadzieję że to jakaś pierdoła :)
|
Rambo nie panikuj. Załóż filtr gąbkowy i będziesz miał automatyczne nawilżanie filtra, a i olej się nie zmarnuje.:D
|
hehe, albo zastosować rozwiązanie ze sportstera, skierować wylot odmy w dolot powietrza do gaźnika.
|
Sytuacja dosyc ciekawa- Ramba afryczka PRODUKUJE OLEJ tak samo jak Dzieja PRODUKUJE BENZYNE!! Razem stworzą PERPETUM MOBILE !
na poważnie- spokojnie, najpierw zobacz czy z odmy leci powietrze czy spaliny.... zakładam że spalin nie będzie więc załuz nową uszczelkę (juz bez tony silikonu) i zobacz czy znowu pojawi sie olej.. jesli tak - podłącz odme do butelki a olej sprzedawaj na forum lub na allegro :) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:24. |