![]() |
Cytat:
Oczywiscie do pełni szcześcia napęd na koło wózka z blokadą mechanizmu róznicowego. Moim zdaniem rusek z dolno zaworowym silnikiem (MW750) daje rade i wkładanie innych silników - fajna rzecz ale nie dokońca potrzebna. Kumpel wsadzał silnik od R100 dobrze jezdzi ale nie w terenie - słaby dół silnika a jazdy na połsprzegle nie wytrzyma sprzegło. Jak chcesz pogadac i pooglądac to w maju chłopaki zlot organizują w okolicach Żyrardowa |
generalnie sprzegło w rusku wytrzymyje napór silnika od BMW. Padają głównie dyfry, ale moc kurewska. Aktualnie meęcze m-72 kumpla bo moja Katiusza ma remonta i jak na dolniaka co juz nie ma sprezania na garach i łozysk na wale to skubany daje rade. :D
|
3 Załącznik(ów)
wszyscy tu piszecie z tego co rozumiem o moto z wózkiem połączonym na sztywno. Kiedyś, chyba na starym forum ktoś pokazał filmik z transalpem połączonym przegubowo z wózkiem bocznym, tzn moto przechylało się w zakrętach jak zwykły motocykl, nie było problemów z łamaniem szprych, nadmiernym obciążeniem główki ramy, odrywaniem tylnego koła w lewoskręcie, a przede wszystkim zaprzęg nie tracił nic z jazdy motocyklem.
a tu kilka zdjęć AT z takim właśnie połączeniem. Takie coś mi chodzi po głowie... |
Myślałem o tym właśnie . Zajmował się tym ktoś z Poznania i reklamował "trzykoła " , ale z powodu natłoku zainteresowanych zajął się skuterami . Nie mam pojęcia jak taki zaprzęg zachowywałby się w terenie i na lodzie . Myślałem o czymś mniej ambitnym niż widział Gregor /dzięki / i w bardziej traperskim stylu , na bazie czeskich wózków z powiększonym skokiem zawieszenia , bez hamulca /przepisy o rejestracji / i z zachowaniem zawieszenia Afri / wahacz pchany byłby lepszy , ale... / Barthez - czy masz może namiary na kogoś kto się zajmuje takimi zaprzęgami ? Dzięki Mutt
|
ooo tu mamy fajną stronkę. Można gościa zapytać gdzie przerabiał - może ma jakieś kontakty.
Niestety tylko dla czytających po niemiecku: http://www.moppedseite.de/schwenker/schwenker.htm |
Ja , ja , Herr Barthez , ale firma Kalich - to znana firma i sadzę , że nie na moją kieszeń . Na szczęście kolo zamieszcza sporo foto . Danke . Może jednak ktoś w PL powiela te patenty bez patentu ?? Gruusen Mutt
|
Ja bym odpuscil. To marnowanie Africy! Wszystkie jej zalety pojda wpiz!@#$%^&
Jak masz juz psuc Afri to zrob cos takiego. Ten SCOORVIEL rodzi sie w konwulsjach juz n-ty rok! http://farm2.static.flickr.com/1236/...6b0996.jpg?v=0 A jesli chcesz tego koszowca do lansu to polecam... http://farm1.static.flickr.com/94/27...22cc19.jpg?v=0 Osiwiejej od ego zanabytku! |
a moze przyczepke z tylu?
|
Cytat:
Cytat:
Ten drugi z R45 balastuje wózek stalowym złomem :haha2: Dlatego tez dla siebie wybrałem kibel od Dniepra... Co do namiarów na wózkomagików - zapytanie poszło, jak sie dowiem to dam znać na PW ;) Zdrowia! :hello: |
WIELKIE DZIĘKI . Mam nadzieję , że mi to minie razam z wiosenną grypą . Przyczepka za moto - NIE - chodzi mi o 3 punkt podparcia i dlatego pewnie zamocowanie wahliwe też się nie spisze na śliskim - dzięki Pastor .Najlepszy byłby rusek z koszem , tylko jakość ....dlatego myślałem o wykorzystaniu Afri.... Zdrowia Mutt
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:32. |