![]() |
Dać się na pewno da. Latarka waży około 75g (wizard) + akus jakieś 45g. Trochę to waży. Nie umiem odpowiedzieć czy bieganie będzie komfortowe.
Mam latarkę dostępną do testowania. Wersja WR czyli z czerwonym światłem i diodą zimną. Jak ktoś reflektuje sobie potestować samemu to zapraszam do kontaktu. Wersje na paluszki lub na 18350 są zdecydowanie lżejsze. Np. taki Elf C1. |
120 g raczej dyskwalifikuje przy bieganiu. Teraz mam jakiegoś marketowego energizera, który waży 90g z bateriami, swieci nienajgorzej nawet, ale rozglądam się za czymś, bo te 90g to za dużo, a pędzone to jest 3xAAA. Do jakiej wagi można dojść z takim elfem?
|
Elf C1 z baterią około 86 gram. Latarki są z metalu a nie z plastiku stąd upadek z 10 metrów czy zanurzenie w wodzie ich nie boli. Odbija sie to na wadze.
|
Cytat:
|
Biegam z Nitecore o podobnej wadze ale lekko nie jest. Po dwóch godzinach czujesz już ją na sobie.
|
Cytat:
|
W weekend więcej potestowałem latarkę bo akurat się trafiło ognisko, a potem sytuacja awaryjna bo jakiś mały ch*jek spuścił powietrze z dwóch aut. Przy czym musiał robić to kombinerkami bo jednego wentyla ukruszył.
Wizard Pro WR jako czołówka - super, ale ciężka. Coś za coś, takiego czasu i mocy świecenia z 2 paluszków nie zrobimy. Do biegania bym jej nie wybrał, za ciężka. Raczej jako standardowa czołówka do chodzenia, pracy czy na rower. Czerwone światło w trybie moonlight czyli takim najsłabszym - idealne do jedzenia bułki z kiełbasą i nie świecenia kolegom po oczach. Najmocniejszy tryb spokojnie zastępuje lampę błyskową: https://live.staticflickr.com/65535/...3cf901ca_c.jpg |
Cytat:
Przecież nawet Ciuchy ważą więcej a nasiąknięte ludzkim chłodziwem to już w ogóle. |
Cytat:
|
jak jest ciemno to się śpi, pije piwo alebo inne rzeczy robi. biegać po ciemku?? co jeszcze wymyślicie?? :D :D :D :D
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:01. |