![]() |
Cytat:
Kto taki mądry był z tą zębatką 17 ??? |
Kazmir, pomysłowych ci u nas dostatek....
|
Cytat:
Jakoś przejezdziłem 2 sezony:mur:. Po zmianie zębatki na 16T (dostała takiego kopa, że odkryłem jej drugie oblicze afri:):):) mimo to zdecydowałem się jeszcze w tym sezonie zmienić łożysko szkoda motusza. |
sprawdź od której strony jest wciskane
|
Cytat:
Trzeba rozebrać prawie wszystko (patrz Haynes). Pocieszam się tylko tym że gdyby nie 17 ząb nie miał bym kłopotu na głowie. |
nie patrz na haynesa tylko swoimi oczami , niektóre łożyska w połówkach silnika są wciskane od zewnątrz
|
Łożysko wałka zdawczego jest wkładane od środka. Niestety. Rozwalenie łożyska przy działąjącym silniku może narobić dużo gnoju, bo wszystko co ruchome w łożysku może wpaść do środka. Z tym łożyskami jest jakaś d.pa. Ja właśnie w piątek zobaczyłem że na łożysku mam 3 mm luzu !!! Mam robotę na zimę :(
|
normalnie szok, co to się dzieje z tymi ( niektórymi) Afrykami.....jak się tak poczyta to ktoś przypadkowy może nabrać wątpliwości co do jakości AT......
|
Cytat:
jak donosza Czarnuchy z NRD i napotkani mechanicy, luzy na lożysku wałka zdawczego są spowodowane między innymi, lub jak kto woli przede wszystkim "ZBYT DUŻYM NACIĄGANIEM ŁAŃCUCHA". Potem mamy - kosmiczny koszt i jak na czas tego nie wyłapiemy spustoszenie w skrzyni. Mi na szczescie rozwalajace sie lozysko drasnelo tylko 1 trybik. |
Cytat:
I jeszcze miało być tanio? |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:37. |