![]() |
Dlatego uważam że lepiej tą drogę omijać szerokim łukiem szczególnie przy łikendzie, regularne kontrole bo ludzie tamtędy jeżdżą, większość nieświadomie i na tym łupią kasę. Trzeba mieć na uwadze jeszcze jedną rzecz, strażnikami są w przewadze Łemkowie, którzy z przekonania i wychowania nie lubią Polaków.
Chcesz pojeździć po szutrach w spokoju to jak najdalej od parku. |
Cytat:
Jestem z Jasła i właśnie wybrałem się tam ostatnio i te zakazy mnie trochę zaskoczyły. Analizuję mapkę z mpk i jakbym chciał jechać w drugą stronę to chyba jest zakaz w kierunku Bartnego. Do i z Radocyny też jakiś zakaz. Mapka ze strony MPN. magurskipn.pl/index.php?d=artykul&kat=13&art=690 |
Cytat:
|
Cytat:
pozdrawiam Marcin Jan |
W BN jestem praktycznie co roku, najczęściej na bucie i raz byłem na rowerze. Rok temu zajechałem do Rozstajnego motórem i nie czułem się z tym dobrze - jakoś nie pasowało mi rozjeżdżanie tych okolic hałaśliwą maszyną. Jest tam wiele pięknych miejsc godnych odwiedzenia na bucie/rowerze (np. Polany Surowiczne, Źródliska Jasiołki) i taki sposób podróżowania ja będę tam uskuteczniał.
pozdrawiam trolik |
BN to rarytas dla tych którzy lubią spokój i przyrodę w niektórych miejscach łatwiej spotkać dziką zwierzynę niż człowieka. Straż leśna i leśnicy szczególnie Ci z okolic Krosna są mocno uczuleni na quady i jednoślady. Lepiej wiedzieć wcześniej gdzie się wjeżdża bo mandat dają 4 cyfrowe
|
Cytat:
pozdrawiam trolik |
W BN był spokój przed zarazą. W tym roku padł rekord sprzedanych biletów do parku od kiedy powstał. Ścieżki po których od dawna nikt nie chodził wyglądają jakby codziennie przeszło po nich stado krów.
Harnaś w ręce, disko polo z głośnika w plecaku, sterty śmieci, wózki z dziećmi pchane po kamieniach, psy bez smyczy. Jeszcze świnie niech zapną na sznurek i wio na wieże pod Ferdlem . |
No i niestety lasy państwowe biorą się za asfaltowanie.
https://spidersweb.pl/2022/09/beskid...t-petycja.html Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka |
Bywalcy ośrodka w Radocynie narzekają że się im podwozie w furach obija kamieniami na dojazdowych drogach szutrowych. Pisze to całkiem poważnie, byłem świadkiem takiej rozmowy, lp tyle kasy nie mieli jeszcze nigdy to drogi wyasfaltują. Na fotce szutrówka z Wyszowatki do Radocyny.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:16. |