Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   CRF 1000 L (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=170)
-   -   Przegląd (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=40489)

Lolex 16.06.2021 17:53

Cytat:

Napisał szelas (Post 737975)
Nie, drugi przy 12K potem 24K, 36K, 48K itd

Serwis nie robi apteki z przejechanych kilometrów i zdaje się, że Honda daje bufor 1000km na zrobienie przeglądu

Ja spóźniałem o 2 tyś. i się nie czepiali. A spóźniałem się dlatego, że pierwszy duży zrobili mi przy 7k, w momencie zakupu moto więc potem trochę się poprzesuwało. Tak czy inaczej nie było dyskusji, że jest 26, a nie 24, więc ten bufor to chyba tylko teoretycznie, jak mi się zdaje.

tommi 16.06.2021 18:26

Cytat:

Napisał Lolex (Post 738010)
Ja spóźniałem o 2 tyś. i się nie czepiali. A spóźniałem się dlatego, że pierwszy duży zrobili mi przy 7k, w momencie zakupu moto więc potem trochę się poprzesuwało. Tak czy inaczej nie było dyskusji, że jest 26, a nie 24, więc ten bufor to chyba tylko teoretycznie, jak mi się zdaje.

Przy kolejnym serwisie to o co mieli się czepiać. Mi też powiedzieli, że do 1kkm nic się nie dzieje, ale jak więcej i naprawa gwarancyjna to mogą się zacząć schody.

szelas 17.06.2021 13:16

Cytat:

Napisał tommi (Post 738012)
Przy kolejnym serwisie to o co mieli się czepiać. Mi też powiedzieli, że do 1kkm nic się nie dzieje, ale jak więcej i naprawa gwarancyjna to mogą się zacząć schody.

Dokładnie o to chodzi, po znacznym przekroczeniu limitu, importer może nie chcieć uznać potencjalnej naprawy gwarancyjnej

Danny 10.03.2022 10:45

Interwał serwisowy w naszych motocyklach to 12k km lub 1 rok. Jeśli po pierwszym roku pojadę na przegląd ze stanem licznika np. 7k km to co się stanie jeśli w następnych 3 miesiącach nabiję kolejne 5k km i licznik pokaże 12k? Muszę umawiać kolejny przegląd już po 3 miesiącach żeby utrzymać gwarancję?

garbaty 10.03.2022 11:07

Jak zrobisz przy 7kkm to kolejny wypadnie Ci przy 19 lub po roku od poprzedniego.

Danny 10.03.2022 16:01

Thx, a zatem jednak logicznie.

Nie spodziewał się człowiek jakie będzie miał rozkminy jak se dokupi drugie nowe moto :)

sysiek300 26.04.2023 20:12

Kupiłem se zima skuter Honda z dostawą do domu, w marcu wsiadam i widze, że minimalnie skrzywiona kierownica, minimalnie ... obawy że były jakies przygody na szczęście szybko ustały, bo zarówno na facebook i youtube natrafiłem na kilku użytkowników z takim przypadkiem, pierwszy przegląd i przy okazji im wyprostowali kierownice, natomiast ja dzwonie do ASO i gość mi sapie, że u nich nie kupiłem to On nie wie czy extra do pierwszej wymiany oleju za 600zł:dizzy: nie trzeba bedzie dopłacić na naprostowanie kierownicy bo to nie od nich skuter, nie ich wina, a może sam se skrzywiłem, takie coś trzeba na przegladzie zerowym wylapac itp. Czy to nie cyrk? To norma? Mogą takie uniki robić?

Dzieju 27.04.2023 06:36

Jak widać kupowanie nowego robi większy problem niż używki :)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:59.