![]() |
Cytat:
|
Oryginaly zmienialem dwa razy, ale nigdy z powodu ich awarii. i za kazdym razem bylo nawet nieco wiecej niz 18.000. Ale cena nie akceptowalna. podrobe mozna se co roku wymieniać. i jeszcze bedzie sie do przodu. Ale oczywiscie tak nie zrobię poniewaz, jak ktos slusznie zauważył, jestem zboczeńcem.
|
Też se tak kombinowałem że są takie 17zł VS 85zł oryginał i raz na rok. Jak komus wychodzi do 15 000km rocznie to OK, ale jak wiecej to mu nie wydoli tez podrabiany filr. Mam nadzieje że diler tych filtrów, Ramires ;) też coś tu od siebie napisze, żeby nie było że jestem szalony :D
|
17zł VS 85zł - sam sobie odpowiedziales, ze mozesz zamieniac nawet dwa razy w roku...
|
Bylem dzis u Hondy i na pytanie o filtr paliwa dostalem odpowiedz,ze kosztuje on 24 Euro i ze jezeli wszystko jest ok,tzn. moto chodzi to nie trzeba go zmieniac.Na moje wyjasnienia,ze silnik ma jakies 33tys. km i ze wszystko jest ok i ze chcialem ot tak profilaktycznie zmienic,wyproszono mnie z budynku Hondy.I co tu teraz zrobic??
|
Są zwolennicy wymian profilaktycznych jak i
są tacy co podzespoły zużywają do końca póki działają..... co kto lubi. Ja należę do tych co zużywają do końca poprawnego działania, jakoś szkoda mi coś wyrzucać jesli jeszcze dobrze działa. |
wszystko zależy gdzie tankujesz, jak lejesz czyste paliwo to nic nie ma prawa się stać i przez 30 000km. ja raz do samochodu nalałem paliwa i po kilkuset km zamuliłem filtr. przezroczysty zrobił się brązowy. w afryce ma najechane 40 000km i ostatnim razem sprawdzałem, filtr przeouszcza paliwo bez problemu. od prawidłowego podawania paliwa jest pompa. a i jeszcze jedno, czy nie lepiej kupić dobry samochodowy filterek zamiat podróbek do motura?
|
Próbowałem z filtrami od fiata bo są tanie, ale motor ledwo rozpędzał się do 160kmh i kiepsko przyspieszał. Na 2010r zakładam wszyskie filtry oryginalne, bo mam dość kompromisów :) :Thumbs_Up:
|
Ja mam jakiś za 5pln z motoryzacyjnego i nie widzę problemów.
|
Tak troszkę nie w temacie.
Teraz na wyjeździe miałem założony filtr z odstojnikiem. Bardzo ładnie widać zbierający się syf z ch... paliwa. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 18:16. |