![]() |
Przykładałem zjechaną miarę rozwijaną wiec przyjmijmy że to jest seria.
Kurde nie chce mi się amora wyciągać i rozkręcać żeby sprężynę zmierzyć. Chyba ją odkręcę do maxa i na tym zostanę. BTW. Jaki tam klucz hakowy potrzeba? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
W wersji rejli to pręt z amalinium i młotek. Amelinium miękkie to nakrętki nie zniszczysz. Mając klucz i tak musisz czymś puknąć od czasu do czasu bo miejsca mało by klucz wskoczył na nakrętkę.
|
Sprężyna prawie całkiem wykręcona. Moto siedzi nisko. Kości chyba ori mocowania nie przerobione. Możliwe że sprężyna ubita. Ktoś ma może jakąś na podmianę?
|
Chcesz to opchnę Ci sprężynę z mojego starego amora. Oryginał.
|
Wiela? I czy wiemy że jest nie wygnieciona już?
A może ma ktoś amor z KTM 620-640 bo pamiętam że pasowały plug&play. |
Wiemy że jak miałem ją skręconą to palcami do ziemi dotykałem, na wyciętej kanapie :D
Mogę pomierzyć swoją i porównasz sobie. |
A ile masz wzrostu? I jak to zmierzyć bez ściągania? Czy w xrv jak odkręcisz nakrętkę to sprężyna jest luźna? Wtedy nie trzeba ściągacza do sprężyn żeby rozkręcić amor tak?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Baza gdzie ty masz ten garaż- wpadnę i pomogę Ci to ogarnąć. Klucze hakowe mam, imadło też. Zdjęcie sprężyny to nie operacja na otwartym sercu- damy radę!:)
|
172 cm. Jak swój rozkręcałem to gdy nakrętka była na końcu, sprężyna już luźna była. Zmierzę dziś swoją i dam tu znać i jak pomierzycie to będzie wiadomo o co biega.
Pomierzone: 248 mm |
Cytat:
Czyli jak luźna to można zmierzyć na motocyklu metrem po odkręćeniu nakrętki na maxa...Poprawcie mnie jeśli się mylę? Wtedy będe wiedział że mam ori czy uklepaną. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:59. |