![]() |
Pamiętaj jeno ze nie spuścisz idealnie całego oleju wiec musisz nalać nieco mniej.
Ile mniej tego nie wiem :) |
Jeżeli to co spuścisz z lag nie będzie przypominało oleju to jednak polecam rozebrać i dobrze to wymyć.
|
Mieszkam w takim miejscu, że kocie łby są tylko na najlepszych drogach, więc spoko :)
Olej planuję zebrać do jakiegoś naczynia i wlać tyle ile wyleciało, żeby nie rzeźbić :) Nie no - jak spuszczę smołę, to lagi do rozbiórki idą. Mam nadzieję, że się uda bez tego, bo lagi były robione dwa sezony temu, a zrobiłem od tamtej pory tylko 15 kkm, więc nie powinno go za bardzo zjeść. Dzięki za info panowie :) |
po 15k to na mniut nie licz. zejdzie szara breja i tak.
nie mogę wyjść z podziwu dlaczego nikt z producentów /chyba prócz WP/ nie wpadł do tej pory na plastikowe separatory izolujące sprężyny od ściany lagi. ścierająca się sprężyna i ścianka lagi tworzą koktail, który na pewno nie pomaga panewkom. m |
Właśnie jestem ciekaw jak będzie wyglądało porównanie moich starych sprężyn z tymi progresami co kupiłem.
Na tych progresach jeszcze widać napisy. A staruszki mają 31 lat. To może być ciekawe. |
Cytat:
|
na LOGIKĘ tak bo gęstszy zwój zajmuje więcej miejsca/objętości lagi pod lustrem oleju.
|
Jak mu ze dwa razy dobije to se doleje po 50-ce na nóżkę.
|
Nie musiało dobijać, żebym dolał po 50-ce na nóżkę.
Zimno w garażu było kurde. |
Ja posłużyłem się logiką przy wymianie sprężyny, no chyba, że coś pominąłem ( i/lub niedomagam mentalnie):
1. zrobić poziom, 2. włożyć ori sprężyny, 3. zmierzyć poziom z ori sprężynami, 4. wyjąć stare i zrobić poziom ponownie, 5. włożyć nowe i zmierzyć poziom. 6. Z różnicy wiemy ile więcej/mniej wypierają nowe sprężynki. 7. Doprowadzić poziom do poziomu z ORI Ja tak zrobiłem w NATce. Różnica była z 1,5cm w poziomie przy przejściu z ori na twardsze liniowe. Dało mi to przeświadczenie, że przerwa powietrzna będzie taka sama jak przy ori. Oczywiście jestem lamą mechaniczną, więc jak błądzę to niech ktoś poprawi :dizzy: |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:10. |