![]() |
Cytat:
Ale obawa o sprzęt powinna skutkować przykurczem prawicy i zwiększeniem prędkości na piachu. Tylko na początku trudno się przełamać (zwłaszcza że przy prędkości granicznej człowieka miota jak pieron ;>). Obawa o siebie to dobre ciuchy, ochraniacze, kask. Tyle że zdecydowanie lepiej się tego wszystkiego uczyć na małym i lekkim sprzęcie, bo afryka się nadaje do nauki offu jak czołg do transportu kwiatków :) A co do anakee to miałem poprzednio kostki (bodaj tkc) z przodu, założyłem anakee i śmiem twierdzić że na suchym szuterku jest trochę _LEPIEJ_ niż na kostkach. Na asflacie wiadomo. W błoto się nie pcham AT. A na mokrej trawie nie było tragicznie. |
no więc anakee to nie autostradowiec :D
|
Ja śmigałem po autostradach na Anaku - perfekcyjne trzymanie na wprost i przy zakrętach, miekka guma niestety szybko schodzi podczas upałów. W lekkim terenie sobie radzi (szutry) bez problemu. Na mokrym - nie ma lepszej opony.
Warta swojej ceny opona dwuskładnikowa. Poprzednik Anaka T(ileś tam) również jest dobra. Polecam. - produkują ją jeszcze? |
Cytat:
|
Dzięki za rady. Mój "teren" to leśne drogi szutrowe z elementami piachu. Moje Anakee, Anaka? z przodu jest prawie łysa, więc to też ma chyba znaczenie. Wybiorę więc siuraka na wiosnę, chyba, że macie jakąś alternatywę. Nie zagłębiałem nigdy tematu opon stąd pytanie.
|
Cytat:
i czujesz jak się wgryza, na asfalcie tylko czujesz delikatne uślizgi tylnego koła na asfalcie c przód zaś nie ucieka i co chwile łapie pełna przyczepność krótko mówiąc dziwisz się ze jedziesz bo już miałeś leżeć ze 3 razy śmiem twierdzić ze dla kogoś kto na jednej gumie śmiga z 4 lata nie ma żadnej różnicy poza cenowa bo klasowo te gumy są bardzo podobne, a dwa drugi raz na te same warunki drogowe się nie trafi :umowa: |
zadałem pytanie ze względu na różnicę w bieżnikach. siurak wydaje się bardziej terenowy.
|
Cytat:
|
Nie chcę zakładać nowego tematu, więc się podepnę do tego.
Czy Siraca na luzie można zakładać na felgę do 07A, czy jednak lepiej na jakiejś 140 jeździć?? |
na luzie
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:25. |