Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Inne - dyskusja ogólna (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=248)
-   -   Honda nc750 Integra dct, Sh 300/350, Piaggio Beverly 350 ST (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=42541)

herni 15.05.2022 10:02

Cytat:

Napisał Adagiio (Post 780366)
Koncepcji skutera na łańcuch nigdy nie zrozumiałem, w Romie to była wielka wtopa sprzedażowa i wcale się nie dziwię. A Roma to najlepszy poligon dla skuterów.
Te z linków na P pozostawię bez komentarza bo nie chciałbym urazić kogoś co tym jeździ.
Nie ogarniam na co liczysz przesiadając się z tego co masz na jakiś inny. Jak chcesz zapierdalać skuterem to nadający się do tego jest tylko jeden i nazywa się T max.
Ostatnimi czasy jakieś dziwne pomysły Ci do głowy przychodzą :haha2: .

Jak ma być do zadupcania to Królowa skuterów jest jedna Gilera GP800 silnik V i pond 75KM robi robote

garbaty 15.05.2022 10:57

Aprilia srv 850, jeśli zapierdzielanie stawiasz ponad niezawodność. Włoszczyzna pełną gębą, ogień pod zadkiem ale wymaga sporo cierpliwości.

herni 15.05.2022 11:02

Cytat:

Napisał garbaty (Post 780399)
Aprilia srv 850, jeśli zapierdzielanie stawiasz ponad niezawodność. Włoszczyzna pełną gębą, ogień pod zadkiem ale wymaga sporo cierpliwości.

to tak trochę jak z katełemem:D:dizzy::haha2:

garbaty 15.05.2022 11:04

I husqvarną

Pawel_z_Jasla 15.05.2022 12:52

Brak słusznych rozmiarów schowka jest sporym minusem ale kufer temat jak dla mnie rozwiązuje, w Kymco schowek pod kanapą też gabarytami nie powala. Bardziej martwi mnie wysoki "przekrok" - w najbliższy czwartek będę w Rzeszowie to podjadę się przymierzyć.

nabrU 15.05.2022 13:31

Aż się zastanawiam, że jeszcze nikt nie wspomniał o X-Adv...
No kosztuje to miliony monet i ma małe koła, ale jak dla mnie wygląd ma sto razy lepszy niż Integra. I daje radę z Afrykami, przynajmniej na asfalcie (sprawdzalimy ;))

Może wiec jest szansa znaleźć coś takiego w miare sensownej cenie z początków produkcji (2017 AFAIR)

Emek 15.05.2022 13:41

Potwierdzam. XAdv bardzo dobrze się odpycha. 150 idzie bez sraczki i ogólnie bardzo przyjemny sprzęt. Jedynie prześwit nikczemny ale na szuterkach czy w lekkim offie wystarczający.

nabrU 15.05.2022 14:09

Cytat:

Napisał Emek (Post 780411)
Jedynie prześwit nikczemny ale na szuterkach czy w lekkim offie wystarczający.

Wpisać w gugle takie tagi: baltic-atlantic x-adv Renato Zocchi :Thumbs_Up:

Pawel_z_Jasla 15.05.2022 14:41

Coś co poza czarnym nadąża za AT stoi w garażu a X-ADV w akceptowalnym stanie jest niestety poza budżetem :drif:. Koła od początku mnie zastanawiały - czemu zastosowano 16/15 ?? a w 350 15/14 ?? to już nie udająca ADV Integra ma 17/17 a na asfalcie też bez jęku pewnie nadąża za AT a nawet NAT;)

matjas 15.05.2022 17:53

Xadv bez sraczki 150? Chyba pod piętnastolatkiem. To jest NC tylko ubrane inaczej. Przy 150 jest już za późno na drugi oddech. Do 140 jakoś idzie potem to trwa i przy 160 jakoś jest koniec.

Za to winkle taka Integra musi robić zajebiscie nie powodując kołatania serca tak przy serwisie jak i dystrybutorze. Nie wiem tylko jak ta jazda z nogami do przodu wychodzi. Jeździłem w Alpach z młodym napalonym na jazdę gostkiem z Niemiec na Tygrysie 1050. Między agrafkami kawałek mi odchodził ale summa summarum i tak szliśmy razem. Imo wiele szybciej, żeby było bezpiecznie, nie da sie jechać.
Zdecydowanie to ze jest tylko z DCT jest zaleta. To na pewno fajniejsza skrzynia niż jakakolwiek CVT a do tego jest bezawaryjna.

Wczoraj, zainspirowany Twoim wpisem popatrzyłem na ceny itd Integry i gdybym miał znowu brać NC na asfalt i autostrady to nie wiem czy nie byłaby to właśnie Integra, wcześniej myślałem o wersji S ale czas mija i te motocykle dość potaniały. Relatywnie oczywiście.

Za to nie byłem WCALE świadomy ze jest taka GP800. Wow! Ale przecinak!

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:38.