![]() |
Za 2500 euro biorę w ciemno i nie martwię się przebiegiem dla mnie ona się dopiero dotarła :pwykonałem pomiary całego silnika w Afryce z o wiele większym przebiegiem i byłem naprawdę w szoku powodzenia w zakupie
Sprawdź sprężanie i wałek jeśli ok wygląd zewnętrzny i idź głosem serca bo tutaj każdy będzie pisał swoje mądrości i nic z tego nie wyjdzie pozdrawiam |
Wygląda na ładną i zadbaną.
Jeśli nie chcesz jej ekploatować mocno i robić po 15tyś/rok to za tą kasę bierz. |
Prośby o fotę wałka potraktuj poważnie. To nie śmichy, chichy. Tylko wałka gołego, ze zdjętą zębatką zdawczą.
|
Ale trujecie dupe z tym wałkiem. Mówię bardzo poważnie. Ile mieliście Afryk i z jakimi przebiegami, że tacy mętorzy i mędrcy jesteście? Z chłopakami mieliśmy kilkanaście Afryk i wałek nie był wyznacznikiem przebiegu. Czy jak Wam przedstawię zdjęcia trzech wałków, to powiedzie na podstawie ich zdjęć, ile przebiegu mają z tolerancja do 30tk? Bardzo wątpię... Widziałem wałki z różnymi przebiegami, oryginalnymi, a i wałki bez historii przebiegu, a wałek w afrze, z przebiegiem grubo ponad 300tk dalej daje rade i to fakt poparty przebiegiem jednego użytkownika.
Afra wygląda dobrze, o wałek ja bym się nie martwił. |
170tyskm to żaden przebieg, jak wspomniano większość ma już kolejną setkę na liczniku ale myślą że jest inaczej :)
Rozrząd powyżej 200 tys też sobie działa bez problemu. Zużyte wałki są najczęściej wyznacznikiem stylu jazdy i poszanowania sprzętu a nie przebiegu. Wyrokowanie że zaraz trzeba będzie topić w niej kasę to straszenie że za rok o konkretnej godzinie popada deszcz. Nie straszcie człowieka. Adam93 , na zdjęciu wygląda przyzwoicie , weź ze sobą na oględziny kogoś kto ci to obejrzy. Afryka to inny motocykl niż większość i lata czy przebieg nie robią na niej takiego wrażenia jak przeciętny motocyklista myśli. Te 170tyskm dla wielu silników już agonia lub dawno kapitalny remont a dla Afryki dobre dotarcie. Powodzenia. |
Cytat:
A poza tym, tradycja to tradycja. Bez zdjęcia wałka wątek się nie liczy! :) |
Ja w swojej remont silnika i wymianę walka robiłem przy przebiegu Ok 500000km,więc jak ogólny stan jest ok to bierz i się nie zastanawiaj
|
Mirek, ale nie chodziło mi o to żeby wróżyć przebieg po walku. A o to żeby nie było zdziwka i tematu na forum pt. ,,Zaspawana zębatka, co robić?":)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:58. |