![]() |
Nie ma co demonizować, ktoś naprawiał sprzęgło kilkanaście tyś km temu i zostawił w środku klucz oczkowy wraz z młotkiem i przecinakiem i nawet hąda sobie z tym nie poradziła:)
|
|
Myślę, że skoro to taka sama awaria to Hąda się poczuje do naprawy w formule good will.
Akcji nie będzie. |
Cytat:
A tak z innej beczki za co właściwie odpowiada to kolo ? i w jakich okolicznościach się to wydarzyło? ciekawe czy w nowych 1100 tez tak cienko to wygląda skoro odchudzali :> |
Przecież pisze napęd pompy oleju.
Widać genialny projekt Hondy na poziomie imbusa pompy oleju z 2.0 tdi. W środku osi jest otwór na jakiś sworzeń lub pin - ciekawe ile sztuk jest podatnych na tę awarie. |
Ciekawe. Jak to kwestia samego elementu z trybem to nie takie rzeczy dorabia się do zabytków, oryginał też pewnie do kupienia. Chyba że przez to padło smarowanie i cały silnik. Pierwszy raz słyszę o takiej awarii. Trochę tego jeździ i przebiegi coraz większe...
|
Przeniosłem z HP i dopisałem drugą część tytułu wątku. Uszkodzenia dotyczą sinika 1000, czy 1100? Kolego Delirium podrzuć jeszcze link dotyczący drugiego przypadku.
|
Cytat:
Ten drugi przypadek to AT z 2017 więc na razie tylko silniki 1000cc. Może 1100 ma to poprawione. 2018 DCT wyglada mi na to samo chcociaz tam ich zmyliło włącznik startera, który sie zacinał przy okazji. Symprom hałas i wskaźnik niskiego ciśnienia oleju zapalony. Silnik do zmiany. https://www.africatwinforum.com/thre...ot-well.43246/ Cytat:
https://www.africatwinforum.com/cdn-...342-png.73977/ |
Gdybym wiedział że tak się psują te hądy to bym w życiu nie zrobił na niej 50tkm.
|
Jakby trafiło akurat na Ciebie, Mada, to śpiewał byś inną piosenkę więc nie graj bez sensu chojraka.
Trochę oglądam różnych awarii i ta jest, że tak powiem, typowa. Element obrabiany a potem ulepszany cieplnie - przekrój zmienny, te cienkie ścianki będą po prostu kruche. Do tego otwarty koniec wałka powoduje, że to wciąż pracuje. Kwestia czasu, a jeśli nie, to partii elementów. Kazmir? Do tablicy. m |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:48. |