![]() |
Ja również nie widzę problemu, nogawka na zakładkę i w buty.
|
Się nieśmiało zapytam o motywy.
Jak spodnie w buty to już zakładam chodzi o konretniejsz, cokolwiek to ma znaczyć, off. Ochraniacze z zawiasem zakładane na nogę chronią zawsze lepiej niż te w spodniach. Kieszenie może na drobniaki i miętówki. Cokolwiek większego i twardego przy głębi (skalkulowanej w off) mogą zrobić kuku i przy okazji się rozdrobnić. Cena onych jednak sporo powyżej zwykłych crossowych spodni. Więc why? |
Cytat:
Dlatego, że znam wady spodni OFF na asfalcie :D, szukam i pytam o spodnie turystyczne. Ma być wygodnie i bezpiecznie. Dla mnie wkładanie ochraniaczy z zawiasem do turystyki .... mało wygodne. |
Turystyczne na asfalt, jakieś ograniczenia monetowe ?
|
Cytat:
Załóżmy że nie ma ograniczeń 🤪 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Mowa o jeździe po czarnym w każdych warunkach.
Ja tam się bujam w ruce z wypinanym goretexem z outlastem i nie narzekam. Nie jest to takie ciężkie jak revit. Najlepszy krój to był w buse, jakość nie gorsza od ruki ale tam nie ma goretexu który z autopsji jest lepszy od sympatexu. Taki model https://www.fc-moto.de/en/Rukka-Roughroad Spodnie podobny model ale nie pamiętam nazwy, wypuszczane na buty, na dole przydały by się ściągacze jak miałem w buse bormio https://buse.com.pl/spodnie-tekstyln...io-czarne.html |
Można też ogolić łydki żeby były węższe.
|
Cytat:
Już ogoliłem i dalej normalne nogawki nie wejdą. Musza być takie przewidziane do butów. Są krótsze tez najczęściej. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Ja bym zrobił mimo wszystko tak: skoro rozważałeś Dakary ITB to pewnie mierzyłeś i rozmiarem Ci pasują. Kupiłbym ochraniacze niekoniecznie z zawiasem bo pod turystykę faktycznie może być niewygodnie ale wkładane na nogę i gacie z wszytymi ochraniaczami. Masz znacznie lepszą ochronę jak to jest wszystko ustabilizowane a nie lata jak chce na wszystkie strony. Ja dokładnie tak jeżdżę z tym, że wrzucam te z zawiasem bo po chwili się układają i już o nich zapominam. Dakary mają spore plusy. Te kieszonki po bokach na suwak są praktyczne w turystyce i w razie czego wentylacja po całości na udzie.
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:59. |