![]() |
Excela możesz kupić w Olekmotocykle ale 400zł to chyba nie ta cena, chociaż 600zł za taką fele to chyba majątek nie jest...
|
Cytat:
Piasta oryginał -Chomiczku - transalpowska Najpierw wysłałem, facet dostał , powiedział ze ma felgę cena i za kilka dni z powrotem za zaliczeniem i meila wysłałem ze tak na forum o nim ładnie piszą :p ( skopiowałem) |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
Dziś dostałem. Wygląda dość solidnie. Szprychy fi.4,5 , Afryka ma fi 3,5 Trampek też 3,5 Tak i jest to również odpowiedź na pierwszy post- co gdzie i za ile :) |
FRANZ, a kiedy zakładasz to śliczne kółęczko do swojej Afri? Może dziś? Dasz radę please, jakieś fotki jeszcze ze starym i teraz z 18' calowym ,żeby ładnie było widac różnicę.
|
Cytat:
|
Raczej na pewno do Trampka :)
Raczej na pewno dziś ani jutro nie założe. Wymienić muszę przy okazji łożyska , zębatka nowa już idzie no i mi się wcale nie spieszy , bo i gdzie |
1 Załącznik(ów)
Faktycznie, to przecież do Trampka:Thumbs_Up:
A ja takie coś wyszukałem po Waszych podpowiedziach,tzn XR 600 . I z gostkiem jestem już dogadany na całe kółko że wezmę od niego. Mam nadzieję, ze ta felga będzie pasowachttp://africatwin.com.pl/images/icons/icon5.gif Załącznik 8768 |
1 Załącznik(ów)
http://africatwin.com.pl/images/icons/icon8.gif "No to wylądował... i cały misterny plan w pizdu. "
Właśnie dostałem fotki i odpowiedź od gościa od tej XR-y, że kółko ma jednak 36 szprych. Załącznik 8770 Czyli szukam dalej..... |
2 Załącznik(ów)
....żeby nie była węższa niż 2,15
To 2,15 to i tak jest tylko na oponę raczej i nie więcej niż 130. Gość z Bielska mówił że szersze nie występują niż 2,15 /18 W każdym razie dla wyjaśnienia - - to 2,15 to 52 mm wewnątrz felgi - Oryginalna Transalpa ma 63 mm wewnątrz a opona dedykowana 130/80 - czyli nie będzisz raczej mógł założyć gumy 140 . Terenowe zresztą i tak są zawsze gumy weższe a przecież o to tu chodzi :D Nie szukaj dalej, takiego szrota jak ta - z Twojego zdjęcia nawet bym nie zakładał. Sam zmieniłem dlatego ,że miałem pordzewiałe szprychy i łuszącą się powierzchnię felgi ,a i tak była lepsza niż Twoja ze zdjęcia. Skoro wymiana to jak już .. na 18" Na zdjęciach masz felę z lewej 17" z prawej 18" poniżej powód wymiany - początki "łuszczycy" Jak coś "poprawiać" to na lepiej i nie za wszelką cenę . Tak mi się zdaje... |
Kładę głowę pod topór jak zawiniłem wprowadzając w błąd ale dałbym sobie jaja obciąć, że były koła od Xr600 i Xr650 z 32 szprychami. Poszperajcie np. na ebay.com a na 100% takie rim lub wheel znajdziecie /CRF chyba też ma 32 szprychy choć często 19"/:at:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:18. |