Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Regularne czynności serwisowe (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=3)
-   -   Wymiana płynu chłodniczego w XRV 650. (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=44659)

Bałtrok 07.08.2023 16:59

Wymiana płynu chłodniczego w XRV 650.

Jak jakiś korek się ostał to poproszę

czolas2 10.08.2023 12:26

Cześć Wszystkim,
chętnie wkleję foto mojej trójki, ale z kompa nie umiem.
Chce ode mnie adres.
Przy okazji wielkie dzięki za info porady!!!

Pozdro;)

czolas2 10.08.2023 12:32

Dobra stworzyłem album i wkleiłem fotki. Kurcze jestem bohaterem!!!
Pozdróffffki,

ArtiZet 10.08.2023 16:00

Cytat:

Napisał czolas2 (Post 826035)
chętnie wkleję foto mojej trójki, ale z kompa nie umiem.
Chce ode mnie adres.
Pozdro;)

Musisz kliknąć "spinaczyk" jak chcesz aby fota z kompa trafiła na nasz serwer- ten po prawej obok buźki w górnej linijce a nie ikonę z "górami" bo tam sie wstawia zjęcie z linków a ta druga opcja jest słaba bo czesto po jakimś czasie zewnętrzne linki wygasaja i tu wtedy tez nie widac fot.

P.S. żeby być w temacie to ze 2 razy wymieniałem płyn w 3-ce ale nie pamiętam jak :)

czolas2 22.08.2023 14:48

Siema,
wracając do płynu wlałem pod korek, do zbiorniczka przelewowego do pół. Po jeździe w upałach okazuje się, że w zbiorniczku jest 90%. Czy to normalne i czy tak zostawić? Czy odlać z dołu i dolać pod korek?
Pozdro;)

I jeszcze jedno pytanko. Coś mi cyka w silniku. Kurcze juz od jakiegoś czasu. Na wolnych czasami z lewej strony, a podczas jazdy jakby cały czas.
Ktoś kuma o co kaman? Motór chodzi normalnie poza tym.
Pozdro;)

ArtiZet 22.08.2023 14:52

Cytat:

Napisał czolas2 (Post 826892)
I jeszcze jedno pytanko. Coś mi cyka w silniku. Kurcze juz od jakiegoś czasu. Na wolnych czasami z lewej strony, a podczas jazdy jakby cały czas.
Pozdro;)

Sa 2 opcje...Cykady ;) albo pompa paliwa :)

Dubel 22.08.2023 14:57

Cytat:

Napisał czolas2 (Post 826891)
Siema,
wracając do płynu wlałem pod korek, do zbiorniczka przelewowego do pół. Po jeździe w upałach okazuje się, że w zbiorniczku jest 90%. Czy to normalne i czy tak zostawić? Czy odlać z dołu i dolać pod korek?
Pozdro;)

Slyszales kiedys o rozszerzalnosci termicznej cieczy?

Cytat:

Napisał czolas2 (Post 826892)
Pozdro;)

Bulbulator, to na pewno bulbulator transformatorowy ;) (ewentualnie bym zwrocil uwage na elektryczna pompe paliwa)

wierny 22.08.2023 15:55

Cytat:

Napisał czolas2 (Post 826036)
Dobra stworzyłem album i wkleiłem fotki. Kurcze jestem bohaterem!!!
Pozdróffffki,

Piękna Trója.:Thumbs_Up: Co masz podłączone pod kontrolkę na obudowie stacyjki? Ta szyba turystyczna ciekawie wygląda, takie pałąki pierwszy raz widzę.:)

czolas2 16.09.2023 17:30

Hejas,
dołozone jest gniazdo USB ale też włącznik wentylatora na postoju na światłach:drif:. Czad.
Mówisz pompka cyka. A to niech sobie cyka:)

czolas2 16.09.2023 17:35

PS.
Właśnie ją wystawiłem. Kocham ją, ale wiecie.... Są też inne sprzęciczki.
Np. DR 650 RSE lub SE. Ale też XF. Jestem fanem serii DR, miałem małą 125 SE. Zajeb............a. Także tak. Ale ciśnienia ze sprzedażą RD 03 nie ma.
Pozdrawiam wszystkich!!!!:bow:

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:34.