![]() |
yo!
mam takie pytanie do autora postu - te ciuszki co masz na sobie to membranowe bundeshwery? jak sie sprawuja? jak sa wykonane? bo w sumie sa najtansza oferta jesli chodzi o umudnurowanie nato. ja latam w ciuchach francuskich i jestem z nich bardzo zadowolony. pzdr. |
Tak , to membranowe bundeshwery. Na enduro są świetne. Spodnie Utiki leża w szafie bo te sa znacznie lepsze. ale: kaptur z kurtki trzeba obciąć bo przeszkadza- ja obciełem i wszyłem ściągacz, powyżej 180 cm chłopa spodnie są ok tylko do butów crosowych- do innych sa za krutkie. Komplet nie przecieka, jest naprawdę oddychający, jak sie ubłoci to pod prysznic i po 2 godzinkach suche, jak mi gorąco to cienką kurtkę roluję i chowam do plecaka.
|
no wlasnie jedyna wada ciuchow wojskowych jest ich nie 'techniczny' kroj to znaczy spodnie sa rurki i rekawy sa rurki - do chodzenia na codzien ok ale gdy siadamy na motocyklu zginajac rece w lokciach i kolana nogawki i rekawy sie podciagaja i zaczyna ich brakowac.
sprobuje kupic takie 'bundes' po prostu sporo za duze i moze wtedy bedzie ok. ja kaptur zostawilem i bardzo jestem z niego zadowolony - dzieki regulacji mozna go doskonale dopasowac i ma daszek - swoja droga dziwie sie dlaczego producenci kurtek enduro nie dodaja chowanego kaptura - przeciez wiele razy by sie przydal juz poza motocyklem. ostatnio widzialem kurtke vanucci wlasnie z chowanym kapturem. |
Ciao
Cytat:
Pytam bo być może od lat wydaje pieniądze na tzw fachowe łachy a starczyłyby takie wot galotki i kurteczka, jak piszesz lekkie i mało-miejsca-zajmujące. Lepiej tą kasę uczciwie przepić a za butelki zakupić cytowane moro. A jak jest git to dzie to można tanio kupić? W Munchen? Gzy gdzieś u nas? Pozdr rr |
popatrz na allegro - na metry tego jest. taka jak MManiak ma to flektarn chyba sie nazywa. sa tez normalne zielone texy. jakosc naprawde jest OK. koles ma komplet drugi rok i smiga w tym na ryby. podczas gdy ja sie musze chować pod jakieś pałatki on ma deszcz gdzieś. trwałość OK.
inną kwestią jest niestety rozmiarówka. jak ma się tak jak ja 185cm i niecałe 80kg to sie w tych szmatach wygląda jak wycior w armacie /jak to Pastor sprawnie ujął kiedys po wspólnej probie dopasowania czegokolwiek z występującej w Polsze oferty BW/. jakiekolwiek nieprofesjonalne przeróbki/poprawki kroju skutkują utratą wodoszczelności. zdrv matjas |
yo!
oferta wojskowych membranowek jest spora - od polskich mundurow z oryginalnym gore - bardzo solidnie zrobionych - mialem to w rekach a kolega z firmy lata w tym juz kilka lat, poprzez ciuchy angielskie, francuskie, amerykanskie i niemieckie. jak napisalem wyzej ja uzywam ciuchow armii francuskiej i sa 100% nieprzemakalne - pod kurtke zakladam zbroje. super robote robia wywietrzniki pod pachami i zamek odsuwany w obie strony. jedynym problemem jak wspomnialem wczesniej jest kroj. pzdr |
jeżeli miałeś kontakt z gore amerykańskim to po założniu niemieckiego będziesz się czuł jak w pałatce:) ale cena korzystna jak za gore tex:)
|
1 Załącznik(ów)
mowisz majo, ze ameryka taki szau? no to trzeba bedzie sprobowac bo od dawna mam ochote potestowac te 'pustynne kwadraciki' ;)
|
szow jak szow dobrze szyta i w miarę poprawnie leży:) niemiec jest lużny jeżeli nie masz nadwagi:):):)
|
Niemiecki flektarn ma tą zaletę, że zwija się w małą roleczkę, którą można wszędzie upchnąć. Poza tym kurtka jest dluga a jeśli się kupi troszkę wiekszą to mamy prawie płaszcz. Także wysoki kołnierz jest fajną sprawą.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:24. |