![]() |
Bulwiak:Thumbs_Up: Ślina mi na C5 ciekła i na tym się skończyło bo $ dużo. Schubeth robi dobre garki, C3 mam 12lat i zrobione jakieś 100kkm gdzie tylko szyby i pinlocki zmieniałem. Nowy C3 pro od roku używam na dalsze wyjazdy.
|
Tadzik luz :) Jak nie pasuje, to nie pasuje. Dalsza dyskusja zbędna. Ja bardzo lubię Nolana, Caberg, kaski tanie, pasują na baniak, jednak jakość wykonania, głośność a i skrzypiec lubią, a i ja je też za coś lubię, za kolor? 😉 A na ruchy na miasto zostawić na moto nie boję się...
C3 to dobry, choć specyficzny kask. Jeśli spodobał się Tobie, to nie przymierzaj C4, chyba, że chcesz wydać kolejna kwotę. Ja się nim cieszę i wzbraniam przed C5, choć wiem, że jak C4 będzie miał dość, to i mnie wydatek czeka. Nadal nie zgadzam się z głową Shoei i Schuberth. Bardziej chodzi moim zdaniem o wykonanie poszczególnych modeli, niż o kształt głowy. Hornet nie leżał i mi, ale Air Gt, owszem. C3 JAK PISAŁEM, jak beret, C4 jest wspaniały. Każdy kask jest inny, głowa zawsze ta sama :rolleyes: |
Eee tam C4 to dopiero beret, mi się nie podoba. :)
|
Cytat:
Cena trochę wysoka ale wolę wydać raz na 5 -8 lat niż tysiąc co rok bo skrzypi, wieje itd. C3 pro bardzo przyjemny i wygodny. Zobaczymy jak będzie w życiu codziennym i użytkowaniu. Otwory wentylacyjne duże tak więc chyba będzie ok. Cytat:
|
Kolejna kwestia, na jakie moto ma być ten kask? Golas, czy adwenczur, czy szyba krótka i pęd powietrza wali w szczękę, szybę, czy czoło kasku, no i na jakie prędkości?
Taki to niby kask, "zwykły" kask, za fure siana, a ile elementów składowych, gdzieś obok...Może wyolbrzymiam, ale jak chce się wydać na kask trochę talarów, to trzeba wiedzieć, czego się chce w zamian. Prawda? |
Mirek zadajesz podchwytliwe pytania, przecie wszyscy jeżdżą przepisowo. :D
|
1 Załącznik(ów)
Cytat:
|
Cytat:
Szybka krótka regulowana ale ja też krótki jestem. Prędkości 30 - 50 - 90 - 110. Więcej się boję ;) Na czopera do skórki, wiewiórek i łańcuchów mam inny :D Cytat:
C3 pro świetny ale nudny i już był bardzo sfatygowany. A że lubię kolory to wziąłem tego. Fajna jest blokada otwartej szczęki i system Interkom. Jak mówię, organoleptycznie super a życie pokaże za jakiś czas czy był to dobry wybór. |
No i tak, dzisiaj mogłem tylko 80 km zrobić bo miałem urodziny teściowej ;)
Co fajnie w c5 to bardzo szerokie pole widzenia. Na głowie leży naprawdę bardzo dobrze. Wentylacja super. Fajne jest to że jak podnoszę szybkę i podnoszę szczękę to przy zamknięciu, szybka zostaje w pozycji przed otwarciem szczęki. No i co zauważyłem. Nie pije w głowę ale pije w szyję :haha2: Otwór na szyję w pozycji zamkniętej jest naprawdę mały. Czyli albo odchudzić szyję albo obręcze złote na szyję, celem jej wydłużenia :D W kasku cicho. Przednia szyba dobrze przylega do dolnej uszczelki. Nic nie świszczy. Na teraz jestem zadowolony… |
Jaja, zamawiałem ze sklepu skąd kupiłem kask jeszcze kilka rzeczy. Jadę do paczkomatu a tam drugi kask a rzeczy przyszły kurierem :D
Coś im się pomyliło i wysłali dwa C5 Globe Grey :D Szkoda ale muszę zadzwonić że się pomylili. Chyba że taka promocja 8 piw + 8 gratis :D Jeden Schuberth + drugi za free :D |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:18. |