![]() |
Szanowny Nabru
Niepotrzebnie jest wrzutka o znających się lepiej. Czy za długo jest spokojnie na forum??? Dla mnie--jest to zaczepka! Weźmy na wstrzymanie. Ciał |
Szanowny stopo z uć ;)
Inni mogą ciągle wrzucać swoje teksty o 'grypie' i 'dawkach przypominających' w innych watkach i jakoś nie widzę troski o zaczepki, wiec dokładnie w tym kontekście napisałem swojego posta powyżej. Skasujcie posta jak Wam nie pasuje i tyle... :Thumbs_Up: |
Innym nie napisałem - jeżeli chcesz należeć do grupy "innych", TO BĄDŹ.
Mój wpis był tylko prośbą. Nie jestem moderatorem Pozdrawiam |
Wybieram się w najczystszy obszar Indii, czyli sama północ na pograniczu z Hinami, i zastanawiam się czy czymkolwiek sie szczepić.
|
Cytat:
Jeśli nie chcesz się szczepić to po co pytasz? Czy mamy Ci potwierdzić i upewnić Cię w przekonaniu, że nie warto się szczepić?? Nie chcesz to się nie szczep ale potem płać za leczenie z własnej kieszeni a nie z naszych składek. |
Cytat:
|
Cytat:
W dalekiej podróży chodzi o minimalizowanie tych ryzyk przez dobre przygotowanie, idea jest przecież pojechać, wrócić i mieć szanse to opowiedzieć, czy przeżyć jeszcze raz :D |
Jak byłem pierwszy raz w Indiach to się nie zaszczepiłem i nic mi nie było. Jak byłem ostatnio i się wspaniale wypier...liłem ryjem w zalane Gangesem ulice Waranasi, tuż obok płonących nieboszczyków i rozwaliłem sobie palec tak, że było widać kość to naprawdę doceniłem szczepienie przeciwko tężcowi.
Z wiekiem wyłączył mi się tryb nieśmiertelności a włączył rozsądek. Polecam :) |
Pytam , bo mam bardzo sprzeczne informacje na ten temat.. ale jednak się przygotuje , macie rację.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:39. |