![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Sprawdź przy okazji luz osiowy ślimacznicy, jeśli ma ok 1mm lub więcej trzeba go skasować co by kółka teflonowego nie zniszczyć. Zerknij też na stopień zużycia zębów ślimacznicy, mimo że metalowe też się wycierają i potem nie zazębiają pełnymi zębami. |
Cytat:
... znajdziesz mom podjedź na nowy dwór posłuchamy razem :) |
A nierowno wyciagnięty łańcuch? Na którym jest dołku?
|
no masz... akurat dzisiaj przyjechałem do pracy puszką i nie mam jak sprawdzić.
ale łańcuch jest gdzieś na początku jeszcze. Puntek - jeśli nie nadużyję Twojej pomocy, to na ND jestem regularnie (na Budziszyńskiej konkretnie). puść mi na priv numer telefonu, się skontaktuję, podjadę, posłuchamy. |
Cytat:
Obrocilem blaszki we wlasciwa strone i przestalo. |
Odświeże temat, bo u mnie coś zaczęło chrobolić przy ruszaniu , a dokładnie przy puszczaniu sprzęgła bardziej dynamicznie. Obstawiam kosz. Był regenerowany i w sumie po 4 tys km znowu zaczał stukać. Chrobolenie jest tak mocne, że czuje je na klamie. Hamulce i napęd odpadają, ślimaka nie posiadam, bez wanny pod silnikiem jest to samo. Czy Peter zlokalizowałeś wtedy te hałasy? Mam do zrobienia jeszcze traskę 700km za parę dni.
|
Mam podobny objaw, dźwięk dochodzi z kosza .
Mam podejrzenia że to źle zanitowany kosz. Objaw jest taki że przy ruszaniu z pierwszego biegu tuż przed całkowitym załapaniem sprzęgła pojawia się dźwięk i wibracje. Im jest większe obciążenie sprzęgła tym efekt jest wyraźniejszy. |
Rozmawiałem z Peterem i objawy u niego ustąpiły po wymianie tarcz sprzęgłowych. Jest możliwe, żeby sprzęgło ślizgało się skokowo? Mówił też, że padło odrazu, a nie stopniowo prześlizgując się. Dziwne to trochę.
|
Dziwne , ja będę u siebie to rozbierał ale już w zimę bo czasu nie mam.
Po wymianie tarcz jest na pewno "grubiej" w koszu i docisk lepszy. Możliwe też że jak nity sie poluzują to kosz ma bicie i to może lekko rozsprzęgać sprzęgło co powoduje owe hałasy oraz wibracje. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:47. |