Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Szpej turystyczny - Produkty i Porady (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=132)
-   -   Jaki materac pod namiot w rozsądnej cenie? (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=479)

bigos 12.03.2009 22:04

Cytat:

Napisał Andrzej_Gdynia (Post 48584)
Jaką wziąłeś? 5cm?

Ta 5 cm odstraszyła mnie gabarytami. Zdecydowałem się na 3 cm (wystarczające dla mnie 180 x 51 cm). Pewnie straciłem na komforcie, ale zyskałem na poręczności (15 cm średnicy po zwinięciu i 1100g). Testując na twardej podłodze odczułem znaczną poprawę w stosunku do doznań z karimaty, więc na razie jestem zadowolony z funkcjonalności zakupu. Zobaczymy co wyjdzie w praniu ?

Ronin 12.03.2009 23:02

Cytat:

Napisał bigos (Post 48593)
Ta 5 cm odstraszyła mnie gabarytami. Zdecydowałem się na 3 cm (wystarczające dla mnie 180 x 51 cm). Pewnie straciłem na komforcie, ale zyskałem na poręczności (15 cm średnicy po zwinięciu i 1100g). Testując na twardej podłodze odczułem znaczną poprawę w stosunku do doznań z karimaty, więc na razie jestem zadowolony z funkcjonalności zakupu. Zobaczymy co wyjdzie w praniu ?

a ile taka przyjemność?na stronie nie widzę tych 3cm... tylko 1,2cm;1,5cm i 5cm...

Lupus 12.03.2009 23:23

przyjemność przespanej nocy oceniam tak gdzieś pomiędzy 2 a 5 przewracając się na 2 bok. Na nadymankach zazwyczaj o tej porze nie miałem już wiele powietrza, a to ze względu na wszechobecne badziewie, które tylko czyhało aby mnie doszczętnie wkurwić. Dlatego, aby następny dzień był równie piękny jak poprzedni, używam owszem Thermarestu, ale takiego kari-gofra, któren nie najgorszy jest dla moich steranych kości.

bigos 12.03.2009 23:46

Cytat:

Napisał Ronin (Post 48602)
a ile taka przyjemność?na stronie nie widzę tych 3cm... tylko 1,2cm;1,5cm i 5cm...

3 cm kosztował ... 69, 95 PLN. Na stronie rzeczywiście nie ma takowego.

Ronin 13.03.2009 00:19

dzięki! :)

podos 13.03.2009 11:19

samo się chociaz pompuje?

wlodar 13.03.2009 11:40

Eeeeee pier*licie jak jakieś stetryczałe grzyby :p
wiele razy spałem w ch*wych warunkach, z zimnem, kamolcami i innym badziewiem pod dupskiem i powiem wam jedno...
żadne termaresty, materace i inne badziewia nie zastąpią porządnej karrimaty.
Nie ma materaca nie do przebicia, a zwykle awarie zdarzają się w nocy w g*wnianą pogodę i jak jest zimno.
Dlatego polecam, mimo lekkich niewygód, karrimatę
Używam również maty "samopompującej" firmy Artiach, ale to tylko z powodu jej małej objętości po spakowaniu(jest niewiele większa od litrowej Coli)
Tak, że PANOWIE!!!!
nie róbmy z siebie dziadków:oldman: :) :) :)

chomik 13.03.2009 11:57

Cytat:

Napisał wlodar (Post 48712)
żadne termaresty, materace i inne badziewia nie zastąpią porządnej karrimaty.
Nie ma materaca nie do przebicia, a zwykle awarie zdarzają się w nocy w g*wnianą pogodę i jak jest zimno.

Ja mimo wszystko jestem za matą samopompująca... wolę się pomęczyć z jej pakowaniem niż spać na kamlotach... ze dwa tygodnie można... ale po miesiącu, już by mnie wkurwiało, zwłaszcza, że tam gdzie się śpi nie zawsze trawka.. a wręcz przeciwnie... o gnaty trzeba dbać :oldman:

podos 13.03.2009 12:14

Cytat:

Napisał wlodar (Post 48712)
Także PANOWIE!!!!
nie róbmy z siebie dziadków:oldman: :) :) :)

Dziadki to spią po hotelach... :haha2:
Na serio to nie spałem jeszcze na wygodnej karimacie, o rozmiarach nie wspominając. A na thermatrescie spie jak w łóżku. Zestaw do naprawy materaca można mieć ze sobą i uważać gdzie sie go rozkłada. Tak uważam.

misiak 13.03.2009 14:12

Włodar ;) nie każdy na noc aponaproxen przyjmuje a po pożądnym piciu to i koło materaca się wyśpię

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:51.