![]() |
śruby zacisk trzymające 30Nm,
Podos a Mirowi się odkręcił korek, bo wypił tyle piwa że go zapomniał w ogóle dokręcić, często przyczyną jest nasz błąd, czyli człowieka, tylko ten człowiek w 98% przypadków nie chce się do tego błędu przyznać, ciekawe dlaczego, taka ciekawostka tak już gwoli ciekawości z kolega przeprowadziłem test odkręcenia korka spustowego w dyfrze Hondy PanEuropy, dokręciłem go ręką, tak ręką, motocykl pojechał i wrócił do Jordanii i się nie odkręciło, nie pytać jak zabezpieczyliśmy się przed ewentualnym zgubieniem oleju z dyfra bo i tak nie powiem :) |
Bo Izi, jak każdy dobry mechanik od trzeciego pokolenia, ma naturalnie wykształcone w palcach niezbędne końcówki i nasadki: mały palec- gwiazdka i zarazem wiertarka , serdeczny- ampol 4, środkowy- wkrętak płaski i szczelinomierz, wskazujacy to najczęściej wymienny, taki kikut do nałożenia nasadek (grzechotka w nadgarstku), a kciuk + kikut wskazujący to najczęściej kombinerki w szeroko pojętym znaczeniu. Wszystko to razem pozwala na żarty z tych, co biorą sterty narzędzi na wyprawę. :)
|
3 Załącznik(ów)
|
Zmieniali my tarcze na EBC i dzisiaj jedna srube przy ladze tez ujebalismy! :-)))))))))))
|
Cytat:
To kara za EBC. |
Cytat:
klasyczna sruba Fi 8mm ze skokiem 1,25 to okolice 30Nm (wg Heynesa) a wg tabeli niecale 10... to o co chodzi? |
Cytat:
Zobaczymy co bedzie dalej bo pojechał z nia do sklepu spowrotem! |
A ja wczoraj wymieniłem na EBC od Rambo i takie wrażenie miałem że biła na początku. Ale coś jakby bicie zanikało...tak ma być ? :) czy lipa jakaś? Moze to powłoke jakąś wierzchnią ma zabezpieczającą którą trza najpierw zetrzeć ?
|
No to jeszce pociagne temat, jak mocno trzeba dokrecac;
- sruby owiewki, - sruby przedniego blotnika, - sruby oslon chlodnic, |
Cytat:
- sruby oslon chlodnic: 10 Nm - sruby przedniego blotnika: brak danych, ale o ile pamietam, to sa sruby szostki, czyli 10 Nm |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:41. |