![]() |
moze byc nie sprawny. Dzieju wymieniał 5 sztuk zanim dostał działający poprawnie
|
Heya, na jakim poziomie powinna sie trzymac wskazowka temp. przy sprawnym termostacie?
|
1/3 jak jest ze 30*C, 1/4 jak jest poniżej 10*C. Mniej więcej takie coś. Oczywiście podczas jednostannej jazdy, a nie w mieście w korkach.
|
dzieki za info
|
Cytat:
czyli w trasie jak jest ok 20*C to powinna byc ponad bialym kwadracikiem ? u mnie lezy w trasie ,a w miescie cos tam sie podnosi , w korkach idzie do polowy. Widze ze mnie tez czeka wymiana termostatu. |
Zdecydowanie.
|
ile kosztuje oryginalny termostat i czy sie ładować w jakiś od Tico jak ktoś pisał???
|
Zakładaj od Tico 16 PLN wiele osób to przetestowało (jeśli nie widać różnicy to po co przepłacać)
|
Sprawdźcie najpierw termostaty, bo może się okazać, że są całkowicie sprawne. W moto tak już jest, że podczas jazdy wskazówka nie wychyli się zbyt daleko na 1/3 to wszystko, ale podczas postoju na chodzie (korki itp.) nagrzewa się dość szybko i włączają się wiatraczki.
|
Tutaj pewnie włączą się Ci, którym At się nigdy nie dogrzewa na postoju - potrzeba ciorać w błocie żeby nabrała temperatury. U mnie sytuacja jest taka, że gdy jadę spokojnie to trzyma 1/3 wzorowo. natomiast jak się nagrzeje w korku (nie do wiatraka, ale tak na 3/4, no 4/5) to długo oddaje ciepło gdy wyskoczę na kawałek prostej. Czyli winne są elementy oddające ciepło. Pokombinujemy, zadziałamy, będzie lepiej.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:54. |