Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Wszystko dla Afryki (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Scottoiler- zrób to sam - Montaż (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=498)

podos 03.11.2008 14:08

mozna kupic podwojna dyszę za 20 funtów. Bedzie sikać na dwie strony.

tomekc 03.11.2008 14:08

[quote=podos;30003]szybkosc wypływu jest zalezna od temperatury zewnętrznej: im zimniej tym wolniej leci. Zatem regulacja jest konieczna niezaleznie od tego czy jezdzisz w terenie czy nie.

[quote]

sa dwa rozne smary scott-a jeden zielony/niebieski kawestia czy ciemnozieolny czy ciemnoniebieski(yhyhyhyhhy) i czerwony do nizszych temp (rzadki jak g.....o) mozna je mieszac jak sadze

podos 03.11.2008 14:11

Cytat:

Napisał PawelZDR (Post 30011)
To jest szczegół ale to jest osłona zębatki a nie tarczy hamulcowej-ta jest z drugiej strony.

O ja durny , co jo godom, juz poprawiam.

Cytat:

Napisał Kotrrin (Post 29991)
"do jednej ze śrub osłony tarczy hamulcowej"
Albo zdjęcie kłamie albo opis...;)

sorki masz racje. calkiem zdurnialem...

Miklaz 12.02.2010 15:23

Witam, odkopię dawny temat. Jestem na etapie montażu scottoilera, co prawda nie w afryce a w trampku,ale to szczegół.

Pytanie brzmi czy może być on zamontowany w poziomie??

Chce go umieścić pod bagażnikiem/stelażem. Jest tam sporo miejsca i bez problemu się mieści, tylko właśnie poziomo. Na upartego da radę lekki skos wymusić ale nic więcej.

podos 12.02.2010 15:32

ułożenie zbiornika

http://www.scottoiler.com/tools/writ...rce.asp?id=982

kumasz czy tłumaczyć?

Miklaz 12.02.2010 15:39

Kumam, dzięki wielkie. Wniosek-miejsce pod bagażnikiem jest dobrą lokalizacją.

matjas 12.02.2010 18:32

yhy... opis piękny i zdjęcia takoż ale,
jako, że jestem trochę świnia ;) to wrzucę pytanie - co z olejem w RMV i rurce biegnącej podciągiem ramy kiedy i jedno i drugie rozgrzewa się od chłodnicy i pieca w piękne Polskie lato???
sam testowałem motooilera z podobnym umiejscowieniem zbiornika i zrezygnowałem z tego miejsca - niestety przy wjechaniu 'w miasto' olej był podawany zbyt intensywnie bo robił się jak woda.
konia z rzędem temu kto będzie pamiętał o regulacji i kto osiągnie na pewno pożądany efekt.
wiadomo z drugiej strony - nie apteka niemniej na koniec na poparcie swoich słów dodam, że Scott nie zaleca instalowania elementów zestawu w okolicy chłodnic, silnika i innych, które bywają ciepłe. tak czytałem u nich w handbooku, stąd w większości są one wrzucane pod siodło właśnie itede. zwróćcie zresztą uwagę na wszystkie instrukcje, które są na stronie Scotta - takiego rozwiązania się raczej nie spotka.
zanim jednak dostanę od Podosa w ryi skręcę lekko w prawo:
jestem zachwycony ostatnią frekwencją w zrobionym jesienią karmniku wobec czego powiem: każda pliszka swój ogonek chwali ;) ;) ;)

PAX
matjas

p.s. jeszcze inni mówią: jeśli Ci koszula pasuje to ją noś ;)

Miklaz 12.02.2010 19:34

Jeżeli ktoś ma możliwość montażu pod siedzeniem to super. W trampku, żeby tam się dostać 4 śrubki trzeba odkręcić więc miejscówka niezbyt funkcjonalna. Wróciłem właśnie z garażu i montażu urządzonka. Pod lekkim kątem jest przytwierdzone do bagażnika za pomocą paru "trytytek", muszę jeszcze dokupić trójnik żeby podłączyć wężyk ciśnieniowy.

deptul 12.02.2010 20:10

Cytat:

Napisał Miklaz (Post 99813)
Jeżeli ktoś ma możliwość montażu pod siedzeniem to super. W trampku, żeby tam się dostać 4 śrubki trzeba odkręcić więc miejscówka niezbyt funkcjonalna. Wróciłem właśnie z garażu i montażu urządzonka. Pod lekkim kątem jest przytwierdzone do bagażnika za pomocą paru "trytytek", muszę jeszcze dokupić trójnik żeby podłączyć wężyk ciśnieniowy.

Nie nie i jeszcze raz nie. Nie masz żadnej możliwości reagowania na zmieniające się otoczenie i nie wiesz kiedy kończy się olej.

Miklaz 13.02.2010 00:09

Nie, nie,nie:) będzie pretekst do ćwiczenia pamięci:) Oprócz miejsca pod bagażnikiem, jedyną lokalizacją na montaż jest kierownica. A to tak niezbyt mi pasuje. Życie zweryfikuje,uczymy się w końcu na błędach.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:48.