![]() |
Ja tam przy potrzebie wybieram się swoją na myjkę bezdotykową. Po 10 złotych jest fajnie. Do piękna doprowadzam dzięki paście Tempo i dwóm dużym szmatkom.:umowa:
|
Ważne jest , aby zastosować odpowiedni specyfik .
np. siliconowy spray na kanapę - wygląda super:p Każdy ma swój przepis ! Jestem przeciwnikiem stosowania myjki wysokociśnieniowej i " ostrej chemii " -przy zbyt dużym stężeniu można usunąć błoto razem z naklejkami a nawet warstwą starego chromu . Jestem tradycjonalistą : wiadro , ciepła woda , niewiele " chemii " , nafta do usuwania smaru łańcuchowego . Agresywne metody - tylko przed sprzedażą + wszelkie możliwe spraye : do lakieru , do opon , czyściki , waciki , silicon , mleczko , silicon , ściereczka , oliwka , błyszczyk , zmiana szmatki , do lakieru , chromu , plastiku , szybki , musi być specjalny środek . To się opłaca ! :D Polecam Mutt |
plak do tapicerki też nieźle się świeci i daje dobry efekt :)
|
po tradycyjnym myciu - woskowanie, robale się wtedy tak nie kleją....
|
Cytat:
|
trzeba ściągnąć gacie i podłozyć papier ścierny a tak poważnie to zmyj to badziewie z siedzenia i użyj środka do czyszczenia wyrobów z skóry lub skóry syntetycznej nada połysk i nie bedzesz sie ślizgał reszta karszer i szmpon samochodowy na cpodzienne szorowanie po trasie wystarcza
|
Cytat:
Nie chodziło mi o siedzenie:) o resztę motocykla :) |
|Dzięki panowie - się rozjaśniło. Do pełni szczęścia jakiś produkt (po za LM i Tempo( do aluminium - szczególnie przeciw utlenieniu). Aha myjki wysokociśnieniowe dobre są przy użytkowaniu bega ostrożnym (min. 30 cm), i znajomości chemii użytej do mycia, a z tym ciężej. Wbrew pozorom to dość ostra metoda mycia.
|
Silicon spray na kanapę to " żart " ! ŻART ! Ż A R T !!
Zastosować można tylko raz , aby zapamiętać - NIGDY WIĘCEJ !! Przykro mi , jeśli KTOŚ potraktował to poważnie ! :p Mutt |
Zasyfiałe hipolem, kurzem innymi naleciałosciami felgi bardzo dobrze czyści pomarańczowy preparat W5 z Lidla (oryginalne przeznaczenie kuchenki, blaty itp) Psik psik, chwila czekania i ładnie wszystko odłazi, nawet klej po ciężarkach.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:24. |