![]() |
Dzięki EGON! Mam z tyłu świeżą Anakee, (po poprzednim właścicielu) natomiast przedni lacz jest na ukończeniu. Naturalnym krokiem było dla mnie Anakee na przód - tylko ten test mi trochę namieszał. Reasumując zostaje przy Anakee :)
|
Cytat:
Jak już jesteśmy przy młotkach i tych takich ;) to warto było by napisac co to jest "od pyty km" i w jakich warunkach, i czy te kolejne anakiny i tjurlansy to nowe opony ze sklepu z aktualną datą produkcji, czy jakies utlenione parchlaki z moto bajzlu za 50zł za sztuke z wymianą. :p PS. ja zakładam na przód turance a na tył co łatwiej kupie. (anaki lun turance) |
Cytat:
te Twoje za 50pln :D:D:D ma troche ponad rok :oldman: |
Jak dowiodły testy przeprowadzone na zlocie Marqusowym i anakee (jakie mam z przodu) i tourance (nawet przewymiarowane do 150/70 jak na moim tyle) trzymają na suchym asfalcie aż do darcia podnóżkami o asfalt - puszczają dopiero w momencie dotknięcia asfaltu gmolami :D:D:D. (do wglądu dokumentacja zdjęciowa w stosownym dziale).
Na mokrym asfalcie redukcja w zakręcie potrafi touranca lekko "zerwać", ale guma od razu łapie z powrotem, przednie anakee jakoś nawet nigdy nie dawało znać, że chce się ślizgać (a kilka lat już ma, bo kupione jako leżak). Testowe zarzuty wobec anakee sprowadzały się w różnych testach do mniejszej stabilności w zakrętach spowodowanej miękką, a dość wysoko nadlaną częścią "wypustek" bieżnika. Tyle, że anakee w testach porównywano z typowymi szosówkami, gdzie bieżnik to jedynie lekkie nacięcia, a do tego mniejsza stabilność dotyczyła raczej ciężkich moto (właśnie w rodzaju viadra). Pewnie tourance są stabilniejsze, bo tam bieżnik jednak nie może "wychylać się" jak przy anakee i jest twardszy (za to przebiegi słuszniejsze). Ta niższa przyczepność michałów, to im wyszła chyba na oleju:confused: |
WOJTAS mam pytanie (do wszystkich pozostałych, którzy znają odpowiedź takze zadaje to pytanie) ... można wrzucić do AT oponę szerokości 150 ?? Jak się tym jeździ, jakieś różnice, +/- ... wady / zalety) ?? Kurde z szerszym kapciem bardziej lansowy sprzęt ... ja tam wybaczcie nie za bardzo jestem do jeżdżenia po poligonach, błotach, itp ... może mi przejdzie ... :)
|
Cytat:
|
Napisałem już "po co" ... ładniej wygląda szeroki kapeć ... giziu już po napisaniu przeze mnie tego posta na czacie napisał mi, że można 150/80/17 bo na takim jeździł w ubiegłym roku ... czekam na info czy może ktoś jeszcze wstawiał szerszego laczka ... oraz wady/zalety tego rozwiązania ??
|
A Ty masz motocykl do lansowania czy jeżdżenia? Koledzy się śmieją, że tylko 130?
|
przeciez kolega podał ci konkretne argumenty dlaczego zle dopasowana opona jest zła.
Dyskutuj z argumentami. A nie, ze ci ktos powiedzial, ze da się. Pewnie ze sie da. Drozej kosztuje a lepiej sie nie prowadzi. Laski i tak nie beda na ciebie leciec zwlaszcza jak sie dowiedza ile masz do setki... No i w razie wypadku tfu, tfu, na pewno sprawdza wymiar ogumienia... |
Ale to chyba tylko w razie AC to sprawdzanie, co?
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 16:10. |