![]() |
Cytat:
|
7Greg: mógłbys przyblizyć (mniej więcej) traskę która jechałeś i takie piekne widoki sfotografowałeś?:eek:
|
Co do noclegów. O tej porze roku nie ma z nimi żadnych problemów. Turystów mało więc wszystkie hytte na kempingach są wolne. A jak kemping jest nieczynny to go otworzą :)
Najlepiej jechać do Norwegii w 4 osoby. Większość domków jest 4 osobowych więc wychodzi najtaniej. Ceny za domek to najdrożej 600 NOK najtaniej 400 NOK. Wychodzi od osoby około 45 - 65 PLN. Paliwo 12-13 NOK Największy koszmar to jedzenie oraz "napoje". Koszt piwka 4% to 12-15 PLN. Więc albo wyjazd abstynencki, albo bardzo drogi. Najlepiej brać "napoje" ze sobą i po problemie. Do Norge najlepiej jechać między majem a połową lipca. Potem większość czasu można spędzić w deszczach. Teraz co prawda w wyzszych partiach gór było chłodnawo ale nie padało. A wiadomo, że motocyklista twardy musi być więc mróz mu nie straszny. Co do kalendarza to wiadomo, że BMW to gówno więc nawet nie proponuję. Postaram się jeszcze w tym roku coś ładnego na AT zaprezentować ;-) Trasy w tunelach śnieżnych to jeszcze góra przez miesiąc, albo i trochę mniej. Wszystkie trasy, które są czasowo zimą zamknięte będą na pewno super widokowe i kręte jak cholera |
BMW to nie gówno, ale nie jest to AT :)
|
Cytat:
Ja na swoją bumę złego słowa nie powiem, ale wiadomo jak się ma "sztandarowy" model do super sprzęta :mur: Ja generalnie lubię jeździć na dobrych motocyklach oraz słuchać piosenek, które już raz słyszałem :oldman: |
nie latam narazie na niczym (Dakar i AT będzie docelowo), ale cenie mimo wszystko BMW za Dakara czy tez nowego Dakara.
|
witaj 7greg - pikne foty !
naprawde piekny kraj ! ! ! ! |
No fajne foty, jak zwykle :)
P.S. Bedziemy w sobote 17 w Gdańsku. Jakbyś mogł to puść mi swoj tel na priv. |
piekne foty.bylem pare razy juz w norwegii ale zawsze troche pozniej,takich ladnych widokow nie widzialem.az mnie trzesie gdy pomysle ze moja afri stoi rozbita w turcji.po co bylo zdradzac polnoc europy.no coz nastepnym razem na nowo kierunek polnoc
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:39. |