Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Lejdis (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=45)
-   -   GARAŻ ZDOMINOWANYCH - Lejdis i Honda Dominator NX250 - krótki romans czy związek na dłużej? (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=6370)

zombi 27.04.2010 22:41

Andriu coś mnie podkręcił na 250 domino - może i jak dołączę do grona wielbicieli/katowania NX`a

elutka 27.04.2010 23:11

:Thumbs_Up: czekamy :) garaż otwarty dla wszystkich :D a pan Andriu może się w końcu ujawni - przeca wszyscy wiedzą, że też zdominowany :p

lena 28.04.2010 00:08

Elutka, śliczny! Gratulacje!

kiub 28.04.2010 00:53

Elutka, toż to istny diabeł! Gratulacje raz jeszcze!

Endriu się pewnie wstydzi, bo ma stuningowany :p

Ja chciałbym tylko dodać, że wg mnie to nie tylko dobry motór dla lejdisek na początku kariery, ale również świetny sprzęt na długodystansowe, nieśpieszne wyprawy pozaasfaltowe.
Przemawia za tym:
- niska waga, nie walczysz z masą motocykla tylko z przeszkodami, bez wysiłku w dwie osoby (a w pojedynkę też da radę) można wrzucić to na łódkę, czółno, wóz zaprzęgowy, tuk-tuka, do luku bagażowego autobusu itp oraz podnieść z bagażami po n-tej glebie
- trwały, chłodzony cieczą, prawie bezwibracyjny silnik o dostatecznej mocy do przemieszczania się po różnych terenach, którego charakterystyka pozwala jeździć w dużym zakresie obrotów bez konieczności kręcenia w niebiosa
- spalanie istotnie mniejsze od większych sprzętów, co pozwala zaoszczędzić kasę na inne przyjemności :)
- mała częstotliwość czynności serwisowych i łatwość obsługi, poza tym olej i filtr na wymianę można zmieścić w kieszeni :)
- zawieszenie i prześwit wystarczające do spokojnego bujania się po wszelakich bezdrożach (nie należy tego porównywać do rasowych wścieklaków bo to inna kategoria)
- w razie konieczności możliwość utrzymywania trwałej prędkości przelotowej w granicach 100-110 km/h

Minusem jest tylko kiepska dostępność opon (na przednią 19 jeszcze nie jest tak źle, ale na tylną 16 jest już znacznie gorzej), ale po pierwsze przy tej masie i mocy nie są tak szybko zjadane, a po drugie zawsze można zmienić tył na 17.

A wracając do początkujących to sprzęt wybacza wiele błędów i ma bardzo fajne neutralne zachowanie w zakrętach, a dzielność terenowa jak na jego kategorię też jest niezła.

Ale się napociłem, ale rozumiecie....też jestem zauroczony :D

Afryka_Dzika 28.04.2010 11:29

U mnie Dominator NX 650 (rocznik w dowodzie 1995, ale to jeszcze RD02) został wyciągnięty z garażu handlarza zza Poznania. Na fotkach i w zapewnieniach był śliczny i działający idealnie, ale na żywo już nie było tak pięknie.

http://lh3.ggpht.com/_D3LcdEy_cI4/SS.../s800/0001.JPG

Byłam wściekła ze ponad 300 km przejechane na darmo. Ale mój mąż jak zwykle nie zawiódł - zjechał grubo z ceny, moto wzięliśmy, a on w pocie czoła szybciutko doprowadził go do normalnego stanu - nowe płyny, opony, naprawa zacisków, no i najważniejsze - obniżenie i do tego wybranie jeszcze trochę gąbki z kanapy.
Jeżdżę nim od końca listopada 2008 r. Nie robię specjalnie dużych przebiegów. Teraz licznik oficjalnie przekroczył 46 tys. czyli zrobiłam ok. 7500 km. Krzyczy (głośno) już o nowy lakier i wymianę uszczelek w silniku. Szybę, lustra i handbary ukradłam AT :D

Uwielbiam to moto, spełniło moje oczekiwania i marzenia... Chociaż czasami doprowadza mnie do szaleństwa fochami :mur: i wtedy marzę o V-ce :at: (ale szybko się godzimy) :D

http://lh3.ggpht.com/_D3LcdEy_cI4/S9...2/DSC01720.JPG

lena 28.04.2010 20:51

W dueciku prezentujecie się super - nawet jeżeli to nie Twój "własny" mąż :D

nastia 28.04.2010 22:09

Jezuuuu, Elutka, ale mi narobiłaś smaka na dominatorka :drif::drif::drif: Znaczy już wcześniej wiedziałam, że jest on moim przeznaczeniem, ale dodałaś zdjęcia i w ogóle ehhhhh :dizzy: Ja nie wiem, czy w tym sezonie uda mi się go nabyć, bo musiałabym się trochę zorganizować (np. sprzedać swój skuter w miarę szybko i takie tam); ale mam nadzieję, że jak się kiedyś spotkamy w wawie na jakimś spędzie, to dasz mi chociaż dotknąć kierownicy, nie mówię od razu o siadaniu (bo mogłabym się nie oderwać), ale chociaż zbliżyć się, pogłaskać :D

Poza tym, faktycznie, żeby znaleźć fajny egzemplarz trzeba dobrze poszukać i pewnie mieć trochę szczęścia. No i chyba cierpliwości, żeby nie rzucić się na pierwszy lepszy (u mnie może być z tym trudno...).

Tak czy owak, dziś do pójścia spać będę pewnie zahipnotyzowana :fool2:

Pozdrawiam wszystkie Dominy :Thumbs_Up:

Ivi 29.04.2010 22:33

Cytat:

Napisał elutka (Post 112286)
Jak Bóg da - to se Stryjenka polata na Podlaskim :D gratyfikacją mogą być ogórki ;):drif:

Wywiesiłam przy mleczarni ogłoszenie : "Ogórki kiszone przyjme w każdej ilości" :) więc nie ma zmiłuj się przyjeżdżata na Rajd!!!:at:

BLOB 29.04.2010 22:55

Cytat:

Napisał lena (Post 112470)
W dueciku prezentujecie się super - nawet jeżeli to nie Twój "własny" mąż :D

Jej czy twój przecie to jak jedna rodzina. Dzielić się nie umiesz ??:D

MECENAS 30.04.2010 23:25

Panowie ale gorące te nasze afrykanki uffffffffffffffffffffffffff.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:59.