![]() |
Jestem już dość stary aby dać się poniewierać po granicach. Sprawdziłem więc wszystko dokładnie.
Promy z Soczi do Batumi kursują od kwietnia 2 razy w tygodniu czas 8 godzin. Gdyby był z nim problem to kursują do Turcji czas 12 godzin a stamtąd ew drogą do Gruzji. Droga przez Syrię jest schematyczna więc zerknę gdzie są te rzeczy o których piszesz i może uda mi się tam dojechać. Zależy mi na jeździe na azymut po pustyni syryjskiej :) Co do Izraela to znam temat i dlatego tam nie jadę. Może kreska na mapie nie jest super dokładna. :( Chociaż jest możliwość popłynięcia promem z Izraela do Grecji. Ale temat Izraela zostawię sobie na kiedy indziej. |
Ten BMW R1200GS ADV nie jest taki zły i chyba go holowac nie będzie trzeba :lol8:
|
Kot, witaj u nas :)
Wpadnij też do powitalni - nie wszyscy są na advrider ;) |
Już byłem na powitalni :)
pozdrawiam Zkot |
Siema Greg,
bylem w Turcji jesienia'07 a najwieksze wrazenie zrobila na mnie wschodnia czesc kraju. Jak dla mnie Pamukkale i Kapadocja to strata czasu - strasznie przereklamowane miejsca. |
Popieram, wschodnia Turcja:Thumbs_Up:. Spróbuj wdrapać, ile się da, na Ararat.
Da się:), może nie na sam szczyt;), bo polegniesz w popiele (juz od 2000m)ale spróbować warto. Chyba faktycznie szkoda czasu na Pamukale, Kapadocji bym nie odpuścił, tym bardziej, ze jesteś mobilny i możesz zjechać z utartych szlaków. Jest kilka ciekawych wygasłych wulkanów po drodze na wschód, najlepiej popytać (o ile się dogadasz) miejscowych, potafią pokazać niesamowite miejsca o których cisza w przewodnikach. Chwilami, kosmiczny wręcz krajobraz i na zupełnym pustkowiu wyłania sie z mgły nagle, ogromna twierdza... 3mam kciuki! |
Dzieki, dzięki za dobre rady. Poproszę o więcej ciekawych miejsc. Tylko nie kościoły i zamki :)
|
7greg mógłbyć nam przedstawić ramy czasowe takiej wycieczki?
|
Cytat:
Pewnie, że mógłbym :) Ramy są dosyć luźne. Mam nadzieję, że się w miesiącu wyrobimy. |
Mam jeszcze pytanio-prośbę :)
Czy ktoś byłby taki dobry i na czas wyjazdu pożyczył pompę paliwa i moduł ?? Pewnie parę osób ma jakieś zapasy i może zechce się na troszkę z nimi rozstać :D |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:42. |