Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Umawianie i propozycje wyjazdów (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=71)
-   -   Stonehenge [Czerwiec 2010] (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=6797)

myku 22.06.2010 11:00

O 1.00 w nocy wrocilem.Jakies foty,statystyki i opinie o Lc8 wsadze jak tylko znajde troche czasu.Bylo super:Thumbs_Up:

czosnek 22.06.2010 11:41

1 Załącznik(ów)
Fajna sprawa. Jest klimat, zwłaszcza, gdy nie ma ludzi w pobliżu.

W oczekiwaniu na Twoje zdjęcia pozwolę sobie wrzucić jedno znalezione w necie w ramach podgrzania atmosfery ;)

Załącznik 12702

Ps. Ostatnio miałem okazję zobaczyć rodzime kamienne kręgi w Węsiorach i przyznać trzeba, że też robią wrażenie.

banditos 22.06.2010 14:29

Tylko ze ciezko trafic zeby ludu nie bylo...

myku 23.06.2010 00:50

Dlaczego pojechalem i co mnie sklnilo do tego szalenstwa nie bede opisywal.Bo i po co.Wspomne tylko ze od pomyslu do pakowania minelo 12 godz.Od pakowania do wyjazdu kolejne 4.Motocykl-KTM Lc8 990S.W sumie nie mialem wielkiego wyboru:D.Mialem jechac do Polnocnej Walii i jakby nie patrzec Stonehenge lezal na mojej trasie.A dokladnie mowiac,zostal polozony:p.Cos na jego temat.Kazdy wie co to jest,nie kazdy czemu ma sluzyc,a juz zupelnie niekazdy,jak zostal zbudowany.Od dawna mialem chec go zobaczyc,ale przeciez nikt nie jezdzi na urlopy do GB.A o Walii to wiedzialem tylko tyle,ze tam mieszka moj brat i jego syn,ktory wlasnie byl powodem tej spontanicznej decyzji.Stonehenge polozony jest bardzo niespektakularnie w widelkach dwoch drog.Mozna go obejrzec nie wysiadajac ze samochodu i nawet nie zwalniajac.Inaczej to sobie wyobrazalem i bylem ostro zaskoczony.Niestety bylem tam o 19.11 a teren zamykany jest o 19.00.Otwierany o 9.00.Nie pozostalo mi nic innego,bo przeciez nie czekanie do rana,jak pstrykanie fotek zza ogrodzenia.W sumie i tak wiecej bym nie zobaczyl,gdyz teren wokol kregu jest trawiasty z niewielka iloscia sciezek,gdzie wolno spacerowac.Plusem wszystkiego bylo to,ze nie bylo wokol niego zadnych gapiow i turystow.Bylo dokladnie tak jak na fotce czosnka.Do tego zaczelo powoli mrzyc i wszystko bylo PERFEKT!Posiedzialem tam moze 1-2 godziny,podladowalem braki moralne,porobilem foty i ruszylem dalej.O reszcie trasy nie bede pisal,gdyz i tak nikogo by to nie zainteresowalo.Powiem tylko-jedzcie do Walii.Jest zajefajna.W sumie trasa od Stonehenge do Polnocnej Walii zrobilem baaardzo bocznymi drogami.Tez fajnie:Thumbs_Up:.Slyszy sie tylko o Szkocji,a naprawde reszta krolestwa jest rownie ciekawa.
Nie wolno mi zapomniec o banditos3 i luzMaryji,ktorzy byli moimi dobrymi duchami i wiedzac,ze w razie czegos moglbym na nich liczyc,dodawala mi otuchy.Na szcsescie 990-tka szla jak burza.
Caly wyjazd zajal mi 4 dni,z czego dwa siedzialem,a dwa jechalem.Zrobilem 2542km.Moto spalalo 5,5l/100km,no moze jeden odcnek miedzy tankowaniami spalil 6l.Na mojej trasie byly Niemcy,Holandia,Belgia,Francja,Anglia iWalia.Powrot byl przez Walie,Anglie,Francje,Belgie,Luxemburg i Niemcy.W trasie bardzo pozytywnie sprawdzil sie deflektor od Kuby-rewelka:Thumbs_Up:.70% trasy to autostrada,wiec tylek bolal.Lc8 jest jednak wysmienity do pokonywania duzych dystancow(powrot 1320km)na raz.Zurzycie oleju-zero.4 smarowania lancucha,poza tym nic.No moze czulem jak moje dwie plaby podskakuja mi w ustach,marzac o Fjr 1300.Ale coz,nie mozna miec wszystkiego,no moze jesli jest sie bajraszem,ktory wlasnie mnie meczy swoimi telefonami,a ich temet jest naprawde inspirujacy.Ale o tym kiedy indziej:).Spedzilem 4 fantastyczne dni,podladowalem akumulatory przed Islandia,wreszcie zobaczylem bratanka no i troche sie opalilem.:rolleyes:-:cool:
ps.foty sa i juz wkrotce je powklejam

luzMarija 23.06.2010 21:26

Ważne że się udało. Nastepom razom poponuje już na dłużej, tak żeby dać się zatruć alkoholem.

myku 23.06.2010 23:25

Jak mus to mus:vis::D
nalezaloby jeszcze wspomniec o jednym i bardzo waznym minusie-swiatla w Lc8.Znowu mialem okazje i "przyjemnosc" dwie godziny po omacku jechac:vis::mur::eek:.Na moje nieszczescie w zupelnej ciemnicy.Nawet swiatla drogowe nie zalatwiaja sprawy.Dlatego jak najszybciej skorzystam z przerobki Leszka z advrider.pl.

myku 26.06.2010 21:47

Ale jezeli juz narzekam,to musze byc fair i tez cos pochwalic.Chodzi o zawieszenie.Wszesniej jezdzilem na SPORT,a przynajmniej tak mi sie wydawalo,gdyz wszystko nie bylo ze soba spasowane.Jednak przed tym wyjazdem,wiedzac ze mam przed soba palowanie po autobanach i motorlejach,wzialem ksiazke w reke i zajalem sie zawieszeniem.Wybralem opcje COMFORT.I fakt,punkt po punkcie wszystko popodkrecalem i ustawilem,a jest tego troche.Wynik troche mnie zdziwil.Niby jechalem KTM-em,a zawieszenie sprawialo wrazenie jakbym jechal turystykiem.Mieciutko,zadnych hopow,skokow-jak po masle.Nie myslalem wczesniej,ze pare srubek "AZ" tak moze zmienic doznania podczas jazdy.Najwazniejsze jest dobrze wszystko ze soba zestroic:Thumbs_Up::Thumbs_Up:.

jochen 27.06.2010 00:21

Myku, a jak byłeś przy Stonehenge, to nie zajrzałeś przypadkiem obok do katedry w Salisbury? To bliziutko, a zdecydowanie warto ją obejrzeć, kawał dobrej gotyckiej roboty:Thumbs_Up:. Mnie Stonehenge trochę rozczarowało z powodów, które wymieniłeś, ale katedra mi to wynagrodziła:)

myku 27.06.2010 00:28

Nie nie bylem tam.Ale i tak zrobilem kolo,zeby te kamyki zobaczyc.Cale moje adventure trwalo cztery dni,wiec nie bylo czasu na frykasy.Mysle,ze GB ma tyle ciekawych miejsc,ze napewno kiedys wybiore sie tam na urlop a nie na odwiedziny.

ps.google maps ma teraz ciekawa funkcje 3D.Na max zblizeniu mozna sobie Stonehenge obejrzec z kazdej perspektywy i w kazdym zblizeniu-polecam;myku...

luzMarija 27.06.2010 01:26

Myku ma ten adres, ale wrzućcie w google map postcode SN8 1. Tam jest jeszcze jeden krąg, moim zdaniem ciekawszy, no i można go dotknąć ;) Z najbardziej nawiedzonym pubem na całej Wyspie.
Ale to tylko jedno z tysięcy ciekawych miejsc w Królestwie.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:31.