![]() |
Cytat:
Nosa tez nie ma on jak pinokio ;) Moze nosa to blenda nie utnie ale wygląda ten nos teraz nie ciekawie ... |
Moim zdaniem kask byl albo za luzny na glowie albo pasek byl za luzno zapiety i przy uderzeniu przemiescil sie na glowie.
Mam N103 z blenda w srodku i nie ma takiej mozliwosci zeby blenda poza dotknieciem nosa przemiescila sie dalej.Pozatym jak jest opuszczona to bez problemu mozna ja bez wysilku schowac podnoszac ja palcem do gory. |
Cytat:
Hehe, wisz w ostatni łikend zaatakowała mnie afryka. Moja goleń też nie wygląda ciekawie (podrapana troche). Łaciata kopneła mnie podnóżkiem, to co, podnóżkom w motocyklach stanowcze nie! ? ;) Pozdr newrom |
Cytat:
|
aktualnie katuje caberga rynho... i stwierdzam że blenda w nim jest zajefajna :D:D:D zatrzask działa sztywno ... czuć jak sie blokuje... nigdy sie nie zdarzyło żeby opadła... może kolega miał rozjechany mechanizm ... niewiem... mi pasuje ten kask bardzo... polecam :hello:
|
nie ma idealnego kasku ,na drodze zawsze coś sie dzieje moja przygoda z kaskiem enduro z goglami (w terenie miodzio)mając około 80km/h uderzyłem w wyskakującą kuropatwę z rowu uderzyłem ja goglami zabijając ją przy tym nos był mój cały ale szyja przez 2 tygodnie napi...cencura:dizzy:
|
ja do tej pory jezdzilem w cabergu justissimo.uwazam ze jest super.wygodny i bardzo fajnie wszystko dziala.wczesniej jezdzilem w nolanie 102 i ta blenda na zewnatrz wkur....ala mnie.na caberga nie powiem zlego slowa,choc nolan byl bardziej dopracowany.dlatego caberg jako drugi kask bedzie wkrotce sprzedany i prawdopodobnie przymierze sie znowu do nolana ale 103 tym razem.slyszalem sporo dobrego o nim a i dobre doswiadczenia mam z ta firma.
|
tu podobny do nolana 103
http://www.schuberth.com/index.php?id=245&L=0 |
Cytat:
To jest chyba pierwszy na świecie kask z wewnętrzną blendą. Wszyscy inni kopiowali od Schubertha to rozwiązanie :oldman: |
mam sv55 od 2004 roku. gdybym go raz nie uprał nawet nieźle by sie trzymał. ma dobrze ponad 100 000km. blenda opada po zjeździe nawet z kraweżnika jak nie siedze na kanapie.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 16:00. |