![]() |
ja również uzywam tylko i wylącznie jt, klientom również zakladam jt. Wszyscy zadowoleni. Co do luzu na walku zdawczym nie zgodze się. Trampek rowniez cierpi jak i afryka. jesli sie nie dba o zabezpieczenie antykorozyjne i czeka sie az zębatka wraz z rudą wypilują walek to bedzie lipa ze tak się wyrażę.
|
Cytat:
Ale mam takie powiedzenie : Każdy motocykl ma tak naprawdę tylko jedną wadę.... WŁAŚCICIELA :):) Wszystkie rzeczy się zużywają i tyle. Jedne szybciej drugie wolniej, a większość tak zwanych wad wynika głównie z zaniedbania właściciela lub mechanika który robi przeglądy. Oczywiście definitywne wady występują, ale te zazwyczaj są usuwane przez producenta w ramach akcji serwisowych. Dla przykładu: stuknijcie się w pierś i odpowiedzcie sobie jak często zaglądacie do zębatki zdawczej ?? Ja przy każdej wymianie oleju, czyli co jakieś 6 tyś. ale jeśli jeżdżę sporo off, albo zimą to znacznie częściej. zajmuje to jakieś 15- do 30 min i zębatka wyczyszczona i nasmarowana. |
Robię to co jazdę. Jeżdżę bez osłony :).
|
Cytat:
|
No właśnie, też mam pod osłoną całe pola uprawne i łąki w miniaturze- jakie są możliwe niedogodności po zdjęciu osłony? Portki wciągnie? pochlapie olejem? Czy to raczej mało prawdopodobne?
|
Osłona, poza zbieraniem syfu i uniemożliwianiem dostępu do zębatki, osłania też karter przed zerwanym lańcuchem (Siwemu się bodaj w XRce zerwał łańcuch bez tej osłony na rajdzie podlaskim...). Jak wywalać osłonę to zostawić przynajmniej metalowe wzmocnienie ze środka.
|
dokładnie
|
Cytat:
|
W 04 i nowszych jest, 03ce się nigdy tam nie przyglądałem. :D Powinno być. ;)
|
Jeżdżę z blaszką ale bez osłony. Nie zarzygało mi nigdy porcięt, onucy ani nawet gumofilcy ;) a matajasowa oilejarka jest ustawiona na bogato. Często jeżdżę w butach codziennych, trekingowych, sznurowanych i tu akurat chowam sznurówki do buta. Raz żeby nie wciągnęło, dwa - sznurówka może się zahaczyć o podnóżek jak się chcesz podeprzeć nogą na czerwonym świetle i jest wesoło :).
Plusy to takie, że się wygląda rejli i można wydłubać wodorosty oraz łatwiej kontrolować czy już jest luz na wałki czy jeszcze nie. Minus to to, że codzienny widok luzu na wałku mnie dołuje no i jak jadę przy jakiejś ścianie, tunelu itp to o wiele głośniej hałasuje łańcuch. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 21:19. |