![]() |
Ja także jestem leniem, zakupię zatem to ustrojstwo. Tak jak mówi Bartek:
http://pl.youtube.com/watch?v=gC7g5h7VsGA A jak jest z częstotliwością czyszczenia? Co drugie smarowanie (jak gdzieś wyczytałem) czy bardziej w zależności od stopnia zasyfienia? |
Ja się nie pierdzielę z myciem. jak łańcuch br\udem zajdzie to szmata i Hipol. 15 sekund i czysty. no ale też fakt, że prawie zawsze jest czysty, bo nie używam szperjuff tylko właśnie olej przekładniowy. W efekcie łańcuch ma na sobie zauważalne brudy tylko po jeździe w ziemi. Na ancfalcie tylko smarowanie co 300km.
|
ja smaruję co 300 - 500 a myję co 1000 - 1500 no chyba, że się błotko po drodze pojawi to częściej
|
Usłyszałem kiedyś od wyczynowca , że mycie pod dużym ciśnieniem nie jest wskazane , możesz wcisnąć syf gdzie nie powinieneś , chyba logiczne . Szmata , Hipol dokładnie na kazde ogniwo i zwów szmata . Spray co drugie - trzecie smarowanie .
|
Cytat:
PS A kiedy jest drugie "co drugie smarowanie" jak sie ma Scotta? :haha2::haha2: |
Cytat:
|
Cytat:
Samostart dobrze podgrzać opalarką do temperatury wrzenia. Jest bardziej agresywny. Przed ogrzaniem proszę ostrzyc włosy. Jakoś później dziwnie się skręcają |
Cytat:
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:28. |