![]() |
Cytat:
a na razie chciałem załatwić to gniazdko, czy są jakieś specyfiki które powodują nie narastanie tego zielonego cholerstwa, pozdr |
Cytat:
1.kanapę ciezko się sciaga (zwlaszcza jak jest do niej przytroczony worek i np kufer centralny doczepiony. 2. Ładowanie akumulatorków ( to pasuje mieć pod ręką lub w tankbaku) 3. Miejsce pod kanapą - na ogół mam to wypchane po sufit listą im. podoska 4. kompresor do kół - na zapalniczkę (ale to już ma się kanapę sciągniętą raczej) 5.Mialem kiedyś gniazdo pod kanapą i nigdy go nie użyłem - uznalem więć, że jest zbędne i już nie mam. |
Cytat:
|
Pewnie to wszystko zależy od upodobania, ja po 2 gnieździe na kierownicy, które padło od warunków atmosferycznych, używając je tylko i wyłącznie do GPS stwierdziłem, że wolę go nie mięć. Mi tam się dobrze ściąga siedzenie :) jedynie co czasami jest wkurzające jak się ma kufry albo bagaż to fakt...
|
Zeby bylo ciekawiej moje gniazdo tez jest trochę zasniedziale (mosiężne jest) i pod koniec wyjazdu nie kontaktowalo z gpsem - okazalo się ze problem byl we wtyczce - wystarczyło odkręcić końcówkę i rozciagnąć sprężynkę bardziej, przetrzeć styki do bezpiecznika i problem zniknął.
|
kontaktuje bo mialeś już wtyczkę zdiagnozowana:)
|
GPS faktycznie lepiej mieć podpiętego na stałe. Inaczej i tak gniazdo jest wciąż zajęte.
Zaletą gniazdka pod kanapą, jest właśnie możliwość podłączenia telefonu i zostawienia na noc a my możemy taplać się w hotelowym basenie ;) Z zewnętrznym gniazdem jest taki problem, że niema gdzie trzymać telefonu czy akumulatorków w czasie ładowania. Nie, nie, tankbagom i szybom (przynajmniej wysokim) mówię NIE! No i w deszczu też różnie może być, gniazdo jest szczelne tylko gdy jest nie używane akurat. I to tez nie zawsze. Najlepszym rozwiązaniem jest posiadanie gniazda w schowku między zbiornikami paliwa :) |
Sprawę prawdopodobnie załatwi cieniutka warstwa wazeliny technicznej (nie nabijać się z wazeliny:oldman: świniaki :D chodzi o techniczną!)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:25. |