![]() |
nie no, na ebay. moje akurat wygladalo jak nowe... Ludzie to w sportach raczej maja, i nie katuja w Afrykach jak my...
|
piekna robota i piekny opis.ale wlasnie ,calosc opiera sie tylko na jednej nakretce ex-koronkowej.czy nie jest ona za cienka zeby wytrzymac max obciazenia?
|
Cytat:
Dla wątpiących polecam obejżenie sobie jak jest blokowany napinacz hydrauliczny w amorze NTV650. Tam za blokade robi pojedynczy pierścionek z drucika o przekroju podobnym jak pojedynczy zwój gwintu afrycznej nakrętki ;) A amor w tym bzyku jest napięty o wieeele mocniej - ma inne przełożenie sił i znacznie twardszą spręzynę. Zaprawdę powiadam Wam - jesli cokolwiek może się tu zdupczyć, to na pewno nie to ;) W oryginalnym rozwiązaniu druga nakrętka przeciwdziałała odkręcaniu sie całego interesu, gdyż ponieważ albowiem iż sprężyna śrubowa w czasie uginania ma tendencję do delikatnego obracywania się i może luzować pojedynczą nakrętkę. Tutaj kontra jest nie potrzebna gdzyż iż ponieważ albowiem nakrętka nie obróci się bo jest blokowana przez występy na korpusie amora. ;) No i tyle. Zdrowia :hello: P.S. Podos masz w ryja za to kadzidło. |
No to ja też tak kce... Co wpisać na jebaju zeby to odszukac? Niemieckiego nie znam (nawet zbytnio nie chce znac) ale poprosze o pomoc:)
|
No gratulacje :) Panowie.
A teraz mi powiedzcie czy na wyprawę powinienem coś zrobić z amorem ? Dręczy mnie ostatnio sen w którym rozpierdala mi się tylny amor a goni mnie akurat wielki goryl i dziwnie z lubością patrzy na mój tył..... Generalnie będę miał około 450 kg, moja afri ma 25000 km ale ostatnie 12000 to sporo przeszła w terenie.... :mur: |
Cytat:
A serio - weź se dla spokojności przesmaruj łożyskowania monolinka i wez na zapas jedną śrubę. Niech Ci Podos powie którą ;) Cytat:
Zdrowia! :hello: |
Przy tej wadze wez sobie w zapasie druga srubę - oskę. mocująca link-arm do ramy.
15. 90151MM9000 F-23 - BOLT, FLANGE, 10X118 8,93€ Taka waga ma szanse sciac je głowe. Przetestowano empirycznie. :) Co do samego amora, jest raczej swieżutki, dla spokoju mozesz wysłalac gdzies na przegląd. choćby dobic cisnienie w kompensatorze. (co 18 tys) |
Cytat:
|
Dzięki Podos, bede przeglądał no i może cos sie znajdzie. Zdrowia
|
zalozmy,ze jestem w pelni przekonany.podoba mi sie ten tjuning.tez sie rozejrze .czy sa rozne srednice tech napinaczy?na co mam zwrocic szczegolna uwage(poza cena)?
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:05. |