Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Wszystko dla Afryki (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Tarcze hamulcowe Made in China (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=7622)

Lepi 13.10.2010 22:09

Jak za tanie to ja mogę pośredniczyć :D

rambo 13.10.2010 22:14

ja sprawdzałem jak działają tarcze z żyletek, to moge i te sprawdzić :D:D:D

Artuditu 13.10.2010 22:49

Kurcze. Dumam, dumam i wydumać nie mogę. Na czym polega jakość tarczy. Czy jeden metal jest twardszy i dlatego bardziej śliski? Bo skoro tarcza szybko schodzi, znaczy że jest miękka. Miękka tarcza dobrze hamuje, mam rację?
Czy stop stali jest jakąś tajemnicą? Przecież można chyba zdobyć materiał i wyciąć cnc taką tarczę w rozsądnych pieniądzach. Skoro w Hondzie kosztuje "milion" a EBC kosztuje już tylko 200zł (nie w PL) to czy bezpośrednio z Chin nie może kosztować 120zł? Podobnej jakości? Przypomnijmy sobie, ile kosztują w Hondzie np. grzane manetki albo śrubka(jakakolwiek).
Nie wszystko co jest tanie, jest złe.
Faktem pozostaje, że gdybym miał wybrać za darmo dowolne tarcze, wziąłbym Hondy, ale tylko i wyłącznie dla świętego spokoju.

Nie twierdzę że te z Chin są dobre. Nie twierdzę też że nie są. Nie wiem jakie są. Moje pytanie brzmi:

Czy produkcja tarcz to faktycznie jakaś kosmiczna technologia?

Wolo 13.10.2010 23:16

Nie ma co demonizować produktów z ChRL, pamiętam, jak jakieś 3 lata temu wchodzili na rynek airsotfowy obsadzony przez japoński monopol- zaczynało się skromnie, od jednego modelu o wątpliwej jakości, repliki budziły uśmiech politowania. Dziś modeli jest pewnie kilkaset, dominują na rynku, a postęp, w jakim Chińczycy gonią (jeśli jeszcze nie przegonili) "markową" produkcję z Japonii jest imponujący. Kopiowanie rozwiązań technologicznych mają opanowane do perfekcji.
Podobnie może być z tymi tarczami :)

Lupus 14.10.2010 00:03

Hmmm, prawdę mówiąc wolę chiński silnik niż hamulce, najwyżej się spierdoli, za przeproszeniem

HBRT 14.10.2010 00:34

Cytat:

Napisał Lupus (Post 137625)
Hmmm, prawdę mówiąc wolę chiński silnik niż hamulce, najwyżej się spierdoli, za przeproszeniem

zgadzam sie z kolega :Thumbs_Up:
nigdy nie bede oszczedzal na oponach i hamulcach, jak mnie nie bedzie stac to nie bede jezdzil... a cala reszta moze byc nawet z karton-gipsu;)

Artuditu 14.10.2010 00:41

Rozumiem że gdyby pojawił się na rynku producent oferujący tarcze za 1500zł/szt, kupiłbyś?!
Nie chodzi o to żeby kupować chujnie, ale żeby kupować nie przepłacając.
Zupełnie jak z "Dosią".
Wszak każdy produkt kiedyś musiał być przetestowany.

Lupus 14.10.2010 01:01

:hehehe:

HBRT 14.10.2010 01:02

Cytat:

Napisał Artuditu (Post 137631)
Rozumiem że gdyby pojawił się na rynku producent oferujący tarcze za 1500zł/szt, kupiłbyś?!

nie, nie rozumiesz
jest jeszcze cos pomiedzy kupowaniem chujni a przeplacaniem :)

rambo 14.10.2010 01:27

Jest, na przykład oryginalne używki ;) :p

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:17.