![]() |
Po lekkim podgrzaniu i dopasowaniu jakiegoś ściągacza powinno dać radę. Napieprzanie młotkiem to marny pomysł.
Mam taki czarny szuwaks (dostałem go od kumpla kilkanaście lat temu) nie wiem co to jest:dizzy: Śruby w zawieszeniu auta po kilku latach wychodzą jak - jak coś po czymś bardz........o przyjemnym.......:haha2: |
Cytat:
Ot, życie. |
Podłączam się do tematu, to chyba jakaś plaga. Czym zabezpieczyć to ustrojstwo tak, żeby wychodziło po paru sezonach jak po czymś bardzo przyjemnym? :D Jak się zwie specyfik i co to dokładnie jest?
|
Trzeba to rozbierać raz w roku i wtedy wystarczy nawet ŁT-43.
|
Cytat:
Na razie próbuję metod znachorskich (szmata+coca-cola +płyn z myjki żrący strasznie). Pozdrawiam. |
nie przesadzajcie z tym raz do roku... bez jaj. Ale wiadomo - smarować trzeba.
|
Jak jest tu jakiś Cwaniak który wie jak to wyjąć bez zbędnego cięcia i destrukcji (dodatkowych kosztów) to niech coś poradzi:) To że smarować trzeba jest oczywiste:) Ale jak widać jest to element notorycznie zaniedbywany w AT:)
|
Cholera, mnie też to czeka, ciekawe czy da się to rozbebeszyć bez pomocy kątówki, w sezonie tylna zawiecha Afry wydawała dźwięki jak zardzewiałe drzwi od stodoły, podejrzewam, że czeka mnie nie kiepawy zonk.
|
Cytat:
To chyba najmniej destrukcyjny z możliwych sposobów na takie problemy. Dziękuję wszystkim za opisy i posty, pomogło to znaleźć inną drogę. Pozdrawiam. |
Graty Łysy..uszczelniacze i łożyska ucierpiały?? łożysko miało smarowanie czy igiełki pordzewiałe w środku??
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:02. |