![]() |
To może lustrzanką jeszcze pomazać , jeszcze mniej się nagrzeje....hehe
|
Ładne te kuferki, pod warunkiem, że się nie wyszlifuje na asfalcie/kamieniach. Niestety zdarta farba po takim szlifie wygląda obleśnie i rzuca się w oczy :/
|
Kufry alu, niemalowane i nieoksydowane, czyli większość, cholernie brudzą.
Nie wykluczone, że czarne się nieco szybciej zagrzeją, ale każdy blaszak będzie w końcu gorący, więc nie ma to aż tak dużego znaczenia. Po drugie co ma się tam gotować - śpiwory, namiot czy gacie. Mrożonek do Afryki chyba nikt nie wozi. :Sarcastic: Kiedy kupowałem pierwsze kufry alu, tzn. Zegi, na rynku nie było wyboru. Dzisiaj jest i o to chodzi. :Thumbs_Up: |
Postanowiłem przeprowadzić eksperyment naukowy lub bardziej pseudo naukowy bo naukowcem nie jestem :vis:.
Jako że stoi u mnie na półce komplet kufrów czarnych i komplet naturalnych alu, w takim samym typie i wymiarze postanowiłem co następuje: Zapierdzielę najpierw termometr laboratoryjny w szklankę wody ( ma imitować browar) ;) następnie całość zaaplikuję do środka kufra koloru alu i biedę oświetlał halogenem 500 W z odległości 100cm przez okres 1h. Następnie całą operację powtórzę dla kufra malowanego proszkowo w kolorze czarnym. Następnie porównam wyniki i zapodam na forum. Szkoda że nie mam jeszcze anodowanego. Ps. kufry boczne robione z 1,5 mm blachy to straszna kiła. |
Cytat:
|
Mam wrażenie, że test będzie mało obiektywny, ale może się mylę. :D
|
Cytat:
Cytat:
http://img169.imageshack.us/img169/5410/bmw2g.jpg |
Ty się lepiej przyznaj ile dostałeś rabatu za reklamę. :)
|
Milion PLN w gotówce i wagon panienek lekkich obyczajów - na wyłączność. :dizzy:
... i reprymendę od Tomka Holana (ale to nie to forum) :D |
Bonjour czekam z niecierpliwością na wyniki.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:24. |