![]() |
Miałem kiedyś Louisa ale jego żywot skończył się po 3 dniach.
Od tego czasu używam swojego starego sprawdzonego wiele lat na plecach plecaka ze stelażem wewnętrznym. W środek wkładam duży worek na śmieci dla nieprzamakalności ;) Zalety: -sztywny zawsze, niezależnie od wypełnienia -jak trzeba to bierzesz go na garba i idziesz -ma pełno sznureczków gumek, szufladek na drobnice. Na gumkach świetnie się suszy skarpety podczas jazdy -wiele lat wysłużony to mi go nie szkoda jak się ubłoci. -bardzo wytrzymały materiał - Cordura -pojemność nawet nie wiem jaka, ale podobna do worka louisa wady: -chyba tylko ten worek na śmieci jako wada... "utrudnione" wkładanie/wyjmowanie rzeczy ze środka |
Cytat:
|
Najtańszy louis na jeden/dwa dni. Ten droższy na tydzień.
Ortlieb - hmm, nie do zdarcia. Innych nie miałem. |
Cytat:
|
ja używam Ortlieb. Inne się darły, wojskowy przepuszczał wodę. jak kupiłem Otrieba za 90 zł to myślałem że zaraz się rozpieprzy - cienki i lekki. Ale jest zajebisty i się nie przetarł chociaż powinien (twarde i ciężkie elementy , ostry stelarz w DRZ).
|
co wy robicie z tymi Louisami, że na dwa dni starczają??
Najtańszego niebieskiego Louisa miałem przez 2 sezony. Pod koniec puścił zamek tak jak ktoś pisał. Ta torba BMW za 177$ to jakiś kosmos cenowy. Zmienia sama opony i dętki klei, bo jak nie to nie wiem skąd ta cena. |
Ten worek kajakowy jest trwaly i nie puszcza wody...Powinien na wiele sezonów wystarczyc...
|
Cytat:
Fakt, że wtedy musiałem go ściągać przy każdym tankowaniu. |
Cytat:
Mi bynajmniej sprawdziła się jego wodoszczelność nie bylo problemu a i ciuchy suchusienkie były po 2 dniach jazdy w mocnym deszczu.. |
Ja używałem worek buse. Sam worek jest dosyć ciężki i sztywny, po zakupie sprawiał wrażenie dosyć pancernego. Lecz przetararł się w jednym miejscu trakcie 3 tygodnia użytkowania, nie było żadnej wywrotki, po prostu od tarcia podczas jazdy, w miejscu gdzie był ściągnięty gumą.
Potem kupiłem w decathlonie taki worek: http://www.decathlon.com.pl/PL/worek...60l-117013926/ Bardzo fajny wg mnie, bardzo lekki, wykonany z bardzo cienkiego tworzywa. Ten z kolei na początku sprawiał wrażenie delikatnego i niezbyt trwałego, ale przejeździł ze mną w ostatnie wakacje Ukrainę i Rumunię i wciąż jest jak nowy. Polecam! |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 23:20. |