Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Kwestie różne, ale podróżne. (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=80)
-   -   Norwegia - manadaty mnie dogoniły (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=8689)

DeKa 22.02.2011 08:10

Jesli jechaliscie autem to tak jak 7Greg napisal, cieszcie sie ze tylko tyle i sprawdzajcie poczte dokladnie, bo robiac taki szmat drogi przejezdzaliscie nie przez jedna bramke. Bramki podlegaja pod kommuny i jest mozliwosc ze to jedna albo dwie kommuny tylko zglosily naduzycie, co nie znaczy ze inne nie zglosza w pozniejszym terminie. Wszystkie sprawy przechodza przez Londyn, bo to jedyna firma ktora obsluguje zagraniczne rozliczenia za bramki.
Jesli to tylko z wszystkim 400 zl to nie jest zle, bylo w oslo grono cwaniakow ktorzy naginali przepisy przez dluzszy czas bo jezdzili polskimi samochodami i mysleli ze sa ponad prawem! Mandaty sieglaty 200-300 tys zl. Z tego co chodza sluchy wszyscy zaplacili :).

zbyszek_africa 22.02.2011 10:39

I właśnie dlatego dziwię się ludziom po h.. tam jeżdżą:Sarcastic:
Nie dośc że zimno tam jak cholera, to za mordę trzymają cię krótko, za odrobinę luzu możesz beknąć grubo. Wóda droga, fotki, bramki, łapanki...:mad: Ciagle patrzysz na licznik(zamiast na widoczki), żeby nie przekroczyć o 10km bo skasują... Stres, bo nie możesz się odlać w krzakach....
Do kitu z tą Skandynawią:(
pozdr.

7Greg 22.02.2011 10:44

Idź na basen, albo podnieś sztangę kilka razy to Ci głupoty z głowy wyparują :)

Dubel 22.02.2011 11:06

Zbyszku tu bezpieczniej jest się odlać w krzakach niż w Pl:vis:
Pozdro.

zbyszek_africa 22.02.2011 11:06

Ooodwal sie...
Byłem na nartach tydzień, gram w siatkówke w lidze amatorskiej, na browary też chodzę:)
Do kitu z tą Skandynawią...
pozdr.

JarekAT 22.02.2011 12:52

zbyszek jedz, zobacz, zmienisz zdanie
jak tam jesteś to nie ma się co śpieszyć, wszędzie jest pięknie

zbyszek_africa 22.02.2011 13:26

Cytat:

Napisał JarekAT (Post 161427)
zbyszek jedz, zobacz, zmienisz zdanie
jak tam jesteś to nie ma się co śpieszyć, wszędzie jest pięknie

No dobra, dobra, tak sie tylko droczę....:)
Ale jak Lewar wwoził spiryt to go mogli do kryminału??:D
pozdr.

JarekAT 22.02.2011 13:40

mogli podobno :)

Misza 22.02.2011 14:27

Znajomek który tam siedzi mówił, że norwegowie lubią robić fotki samochodom które jadą 10kmh szybciej niż przewiduje ustawa. Zjazd z głównej drogi na boczną w celach konsumpcyjnych skutkował tym, że akurat przejeżdżający norweg zatrzymał się koło nich i dopytywał co tutaj robią, "tam nie ma nic ciekawego" i wyganiał ich na główną czekając aż to zrobią. Ponoć można dostrzec tam okolo 8-10 typów ludzi którzy tam żyją, nie ma innych, kazdy ubiera się tak samo, tak samo strzyże, je takimi samymi łyżkami i kupuje takie same muscle cary ze stanów. Wszelkie przejawy oryginalności i rozluźnienia są tępione. Na każdym kroku są tabliczki informujące o niebezpieczeństwach używania widelcow, młotków, parapetów i okien plastikowych. Kolega nazywa ich Real-Sims-Life. To nie moja opinia ale gościa którego zdanie cenię. Jedyne co u nich fajne to pieniądze które kolega u nich zarabia. Może i kraj mają ładny ale posrane w głowach równo

7Greg 22.02.2011 14:39

A kolega mojego kolegi, miał babcie, która znała pasterza i on miał owcę która się ruchała z psem :)
Tak słyszałem :D

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:57.