![]() |
Cytat:
Dodatkowo potwierdza się że 07a mogą jednak potrzebować większego napięcia z racji elektronicznych dodatków. |
Cytat:
Najprawdopodobniej tak to wygląda, innego wytłumaczenia na takie zachowanie moto nie znajduję. Dzięki za podpowiedzi ;) |
A tak przy okazji - sprawdź poziom elektrolitu...
|
Z tymi akumulatorami to różne cuda się dzieją. W trampku szwagra (2006 r) nagle silnik przestał odpalać - brakło prundu. Po odpaleniu na pych, przy dodaniu gazu wszystkie swiatła przygasały. Wiele zostało sprawdzone - w końcu wyszło, że aku miał jakieś zwary na celach. Po wymianie aku moto jak nowe.
|
Poziom elektrolitu w porządku jest. Tak przy okazji, uważajcie przy zalewaniu nowego aku, ja miałem tak, że elektrolitu w zestawie było po prostu za mało i po wlaniu wszystkiego płyty nie były zanurzone w całości (efekt - możliwość szybkiego zasiarczenia i skucha na dzień dobry życia akumulatora). Warto sprawdzić - poziom ma być ok. 10 mm ponad górne krawędzie płyt.
|
poziom ma być taki jak jest zaznaczony na aku, ale napewno zawsze powyżej cel
|
gdzie znaleźć rok produkcji akumulatora. Mam Youasa ale chyba jest do wymiany. Nie trzyma prądu . Nie wiem ile ma lat bo motocykl z niemcowni . Pod akumulatorem są jakieś cyfry 92 , 94 , 96 , 98 . Szukałem na cyfrach jakiegoś znacznika ale spód akumulatora jest porysowany na tych znakach .
Jaką inna baterie możecie polecić ? |
Produkcja nic nie mówi.Chodzi o datę zalania.Ktus nie nakleił naklejki.Chyba że się myle
|
Jak nie trzyma to wymieniaj się nie zastanawiaj... nie ma sensu się męczyć
W zeszłym roku aku popsuło mi trochie wakacje a nie wykazywało żadnych oznak padnięcia :) |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:03. |