![]() |
Cytat:
|
Zobaczymy. Bez killera połykała około 8 :mur:, ale ja jakoś nie potrafię spokojnie jeździć.
|
Jak to jest jak lecisz np z arrowem z homologacja bez db killera zatrzymuje Cie policja i chca mierzyc głośność moto mozesz wtedy załozyć db killer? a i taki wydech bez problemu przejdzie przegląd?
|
Załozyć możesz, ale i tak już dostałeś mandat, bo poruszaszałeś się z puchą, która ostro "drze jape". Jak założysz killera, to może nie zabiorą Tobie dowodu. Przegląd przejdzie z killerem.
|
Ok wszystko jasne
|
Czy jesteś pewien że Arrow ma homologację? i co przez homologację rozumiesz?
Bo znaku CE np nie doszukasz się na puszcze! PZDR |
Cytat:
Item approved following European Directive 97/24/EC, ch. 9 Ale pamiętam jak to było z tymi homologacjami na folie do przyciemniania szyb gó..no dawały. Więc przez homologację rozumiem "pozwolenie na użytkowanie urządzenia na terenie kraju wydającego pozwolenie". |
Nikt nie będzie się pytał czy masz homologację czy nie, jeśli policjantowi się nie spodoba to zatrzyma dowód i skieruje na badanie techniczne. Podobno dobrym sposobem jest niewożenie przy sobie dowodu rejestracyjnego, wtedy 100zł mandatu za brak dokumentów, ale jak policjant się uprze to i tak Cię udupi.
|
Mi 2 lata temu zabrali dowód. Mandatu nie było bo badanie było "na słuch". Odjechałem z pokwitowaniem. Badanie głośności (oczywiście z org tłumikiem) - kosztowało połowę stawki jak za cały przegląd i odebrałem kwit z wydziału komunikacji.
Czy Policja nie mając przyrządu mierzącego głośność może jednak wystawić mandat? |
Jeśli ma podejżenie że coś jest nie tak zatrzymuje dowód i skierowuje na przegląd.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:24. |