Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Kaski (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=128)
-   -   Jaki kask szczękowy (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=897)

Reinchardt 17.06.2008 14:12

MUTT a dlaczego "szczękowcom mówimy zdecydowane raczej nie"???? Jakies nieprzyjemne przezycia? O so chodzi?

felkowski 17.06.2008 16:35

Ja też bardzo chętnię się przyłączę do pytania: Dlaczego nigdy więcej ?
Ja jeżdziłem w Synchrotecu siedem lat i byłem bardzo zadowolony. Mam świadomość tego, że są bajery których w nim nie ma (np blendy). Jestem okularnikiem i nie mam zamiaru znowu wciskać okularów w dziurkę. Kask cenię za to właśnie i wygodę. Na kwestie głośności większy wpływ ma wzrost i pozycja kierującego oraz wysokość/szerokośc szyby. Kask ma mniejsze znaczenie. W afryce wystarczy zmienić szybę z orginalne na wysoką i akustyka jest nie do poznania. Wracam do pytania dlaczego nigdy więcej ???
pozdrawiam

rambo 17.06.2008 18:56

Jet ma swoje nie zaprzeczalne zalety o których pisze chyba MUTT. tyle że onę są projektowane raczej do exploatowania do 80kmh. słabe jest też bezpieczeństwo w nich. poza tym duzo plusów: widocznosc, wentylacja, waga..

choc jednak szczekowiec jest optymalny. byle by biały :oldman:

JareG 17.06.2008 18:58

Cytat:

Napisał felkowski (Post 11828)
(..) W afryce wystarczy zmienić szybę z orginalne na wysoką i akustyka jest nie do poznania.

Niekoniecznie - ja mam wysoka MRA i napierd*** mi w lepetyne wiater jak cholera. Trza bedzie zakombinowac deflektor, albo upolowac jeszcze wyzsza szybke.
A jezdze w szczekowcu, i jako pikularnik cenie sobie te wygode.. obecnie Nolan N103, wczesniej Airoh SV55S.

felkowski 17.06.2008 19:05

A jaką masz szybę ? Ja mam mgg jest chyba o 7.5 cm wyższa i przy moim meter osiemdziesią jest git. Jak pierwszy raz wyjechałem dalej na orginale to w drodze sobie deflektor ze skocza i tektury dorabiałem bo wszystko szło w gębę. zdecydowanie najcisze jest na golasie bez owiewek :)

JareG 17.06.2008 19:11

Cytat:

Napisał felkowski (Post 11857)
A jaką masz szybę ? Ja mam mgg jest chyba o 7.5 cm wyższa i przy moim meter osiemdziesią jest git.

Jakas MRA, ale jaka to sie nie przygladalem. Mam 181/2cm, i napiernicza mi dokladnie na kask - a jak sie pochyle, schowam za szybe, to nastaje bloga cisza :D

ramires 17.06.2008 19:16

to siedzenie musisz obnizyc ;)

JareG 17.06.2008 19:30

Cytat:

Napisał ramires (Post 11859)
to siedzenie musisz obnizyc ;)

Jesli to do mnie (ach te cytowanie.. po co ono jest :D;)), to mam kanape Mariomoto, i nie wiem czy jest obnizona czy nie. Wygodna w miare jest, na razie ciurkiem przejechalem na niej prawie 300km (a potem jeszcze drugie tyle) i moje 4litery nie protestowaly :D

MrHW 17.06.2008 20:35

Podos daj namiar na tą anglię.

Cały czas się łamię Hornet czy Multitec, Hornet czy Multitec, Hornet czy Multitec, Hornet czy Multitec, Hornet czy Multitec, Hornet czy Multitec..............

Multitec bardziej wypasiony, cichy, dwie szyby, tańszy, dobry na asfalt.
Hornet podobno lepsza wentylacja, gogle da sie założyć lepszy w teren.

Reinchardt 17.06.2008 22:39

Cytat:

Napisał JareG (Post 11858)
Jakas MRA, ale jaka to sie nie przygladalem. Mam 181/2cm, i napiernicza mi dokladnie na kask - a jak sie pochyle, schowam za szybe, to nastaje bloga cisza :D

Ja mam szybe Givi - nie wiem ile wyższa od stock'owej ale jak założyłem integrala to przy moim wzroście też jak Ty 182 cm było tak cicho że w koncu slyszalem jak pracuje silnik:P

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:12.