![]() |
MUTT a dlaczego "szczękowcom mówimy zdecydowane raczej nie"???? Jakies nieprzyjemne przezycia? O so chodzi?
|
Ja też bardzo chętnię się przyłączę do pytania: Dlaczego nigdy więcej ?
Ja jeżdziłem w Synchrotecu siedem lat i byłem bardzo zadowolony. Mam świadomość tego, że są bajery których w nim nie ma (np blendy). Jestem okularnikiem i nie mam zamiaru znowu wciskać okularów w dziurkę. Kask cenię za to właśnie i wygodę. Na kwestie głośności większy wpływ ma wzrost i pozycja kierującego oraz wysokość/szerokośc szyby. Kask ma mniejsze znaczenie. W afryce wystarczy zmienić szybę z orginalne na wysoką i akustyka jest nie do poznania. Wracam do pytania dlaczego nigdy więcej ??? pozdrawiam |
Jet ma swoje nie zaprzeczalne zalety o których pisze chyba MUTT. tyle że onę są projektowane raczej do exploatowania do 80kmh. słabe jest też bezpieczeństwo w nich. poza tym duzo plusów: widocznosc, wentylacja, waga..
choc jednak szczekowiec jest optymalny. byle by biały :oldman: |
Cytat:
A jezdze w szczekowcu, i jako pikularnik cenie sobie te wygode.. obecnie Nolan N103, wczesniej Airoh SV55S. |
A jaką masz szybę ? Ja mam mgg jest chyba o 7.5 cm wyższa i przy moim meter osiemdziesią jest git. Jak pierwszy raz wyjechałem dalej na orginale to w drodze sobie deflektor ze skocza i tektury dorabiałem bo wszystko szło w gębę. zdecydowanie najcisze jest na golasie bez owiewek :)
|
Cytat:
|
to siedzenie musisz obnizyc ;)
|
Cytat:
|
Podos daj namiar na tą anglię.
Cały czas się łamię Hornet czy Multitec, Hornet czy Multitec, Hornet czy Multitec, Hornet czy Multitec, Hornet czy Multitec, Hornet czy Multitec.............. Multitec bardziej wypasiony, cichy, dwie szyby, tańszy, dobry na asfalt. Hornet podobno lepsza wentylacja, gogle da sie założyć lepszy w teren. |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:12. |