![]() |
Cytat:
Taaa i latajaca darmowa przekaska czasami wpadnie na zab;):D |
uvex enduro daje rade. ma wypinana, szczelna szybe. Paruje mocno, gdy zimno, ale ogolnie jest OK. w trase i tak zatyczki trzeba wkladac
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Jest jeszcze opcja z podwójną szybą i antifogiem ale zaobserwowałem że z czasem woda potrafi przedostać się pomiędzy i zostawia syfiasty nalot z którym nic już nie da sie zrobić a przeszkadza. Ostatnia ważna uwaga - nie należy zbyt intensywnie i często czyścić takiej nieparującej szyby od wewnątrz, szybko wyciera się z niej magiczny preparat. |
Niektore gogle parują nieco rzadziej, np progripy które aktualnie posiadam. Nie pamiętam modelu, kosztowały 100zł. Nie mają żadnych antifogów, bo wymieniałem w nich szybki i chyba jest to sprawa konstrukcji bardziej niźli chemii.
Rzeczywiście deszcz walący po policzkach przy 100kmh+ trochę kłuje... ale da się przeżyć. Szosowe kaski za to nie mają takiego poczucia luzu i wszechstronności dual sportowej |
ja do kasku crosowego dokupiłem maskę neoprenową na zimne dni, spokojnie daje radę i przy kilku stopniach powyżej 0
|
Cytat:
pozdr. |
Cytat:
|
Jeśli ma atesty to spoko, a jeśli nie to zapewniam Cie, że o słowie 'bezpieczeństwo' możesz zapomnieć.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:24. |