![]() |
No i się doszukiwałem już przytarcia gdzieś w sprzęgle rozrusznika a co wyszło? Wyszło, że słabe aku + masakrycznie oblepione tlenkami kable rozrusznika. Wczoraj w nocy nie palił za nic... dzisiaj, podchodzę, naciskam starter iiiii piękny grzmot z tłumiora. Widać przez noc akumulator dojrzał do formy... drugi akumulator z innego motocykla był brany przewodami rozruchowymi (też pewnie spory spadek natężenia). Czeka mnie wymiana akumulatorków w dwóch motocyklach chyba...
Co do szczotek to i tak je obejrze i obcykam, ale to już po sesji... pozdro i dzięki za pomoc :D |
No i Lewar kurde miał racje. Od czasu samotnej wyprawy do Turcji co to miał z aku na pieńku jest specjalistą od braku prądu...
|
To znaczy - podsumój .bo coraz bardzie j skladam się ku zdanie że afri mają po 50 tkm problemy z elektryką .
|
mają mają, mi wczoraj światła zgasły na chwilę (62kkm), dziś, zlokalizowałem upalony kabel od reglera, zmierzyłem na aku 11,8V i ni chu więcej. czy to że kable się upalają znaczy że regler do wymiany?
|
Mnie ostatnio sie przepalil glowny bezpiecznik. Oryginal 30 A Made in Japan :D
16 lat to chyba niezly wiek jak na bezpiecznik |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:43. |