![]() |
Cytat:
Masz u mnie zimne piwo za poczucie luzu :D :Thumbs_Up: |
Nie liczyłem na taki odzew :)
Więc: 1.Tak jak pisze Misza bieg wyskakuje przy dzidowaniu,przy spokojnej jeździe jest oki, jedynka i dwójka tak jak piszecie głośno wchodzi...policzy zeby zanim wleci. 2.Biegi zmieniam z drobnymi przygazówkami żeby wyrównać obroty, ale to oczywiście przy redukowaniu. 3. Przebieg 70 000 może sugerować zurzycie skrzyni prawda? Chyba że to 170 000 :] czego sobie nie życzę :) 4. Mecchanik to dobry znajomy, fachowiec którego pewnie nie jeden forumowicz zna, wierze że mnie nie naciągnie ;) jednak szukanie wiatru w polu też do tanich zajęć nie należy. dzięki za pomoc i sugestie, jutro zalookam do sprzęgła i sprężynki lub do skrzyni tak tylko zakukam...do mechanika moge zawsze zaprowadzić ;) Ale puki co to będę śmigał, na luz przy obrotach wrzuciło mi dopiero dwa razy w ciągu trzech miechów. na zime robie kapitalke ramy itp.więc najwyżej wtedy oddam silnik do przeglądu. Puki co na Hohenwerfen musi moją dupe zaprowadzić :) Dzięki za pomoc!! |
Zastanów się dobrze zanim zadecydujesz otworzyć silnik.
Decydując się na taki krok musisz się liczyć z kosztami. Same uszczelki pod głowicę i pod cylindry to kilka stów. Jak już rozpołowisz silnik to szkoda będzie zostawić łożysko wałka, wałek jeżeli styrany, może łańcuszki, może panewki się już kończą itd itd. |
Cytat:
|
Czym prędzej naucz się poprawnie zmieniać biegi. Wiem co mówię, miałem to samo. W butach enduro ciężej było mi wpiąć bieg dokładnie i czasem wyskakiwał. Teraz jeżdżąc w Salomonach do kostki skrzynia ani razu nie strzeliła focha. To dobry znak - poprzednie wypadnięcia nie uszkodziły sprzęgieł kłowych. Wrzucenie dwójki wymaga większej uwagi i techniki. Tyle. O niej poczytasz na przykład w necie, autorem Tomek Kulik.
Niemniej jednak zrobisz jak uważasz. To Ty masz czuć, że masz wszystko OK z żelastwem. |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:42. |