![]() |
Cytat:
Wiesz muszę sie nad tym zastanowić,tzn wymienić olej i uszczelniacze. Bo dzwięk czasem jest czasem nie ma, ale też zauważyłem że najczęściej pojawia się przy przegazówkach a tu już piszą że może być ta miedziana uszczelka przy kolektorze wykopcona...zajże tam czy jest sadza to będzie wiadomo. Dzięki za info! |
No fakt jak przegazówki są jedną ze zmiennych w tym zadaniu to zawieszenie raczej odpada.
|
1 Załącznik(ów)
Witam, uszczelniacze lag w RD03 to komplet nr 20 jak mniemam - koszt 87zl u pana Hądy. A które to te osławione panewki, czy teflonowe pierścienie które można próbować wymieniać na stukanie przedniego zawiasu?
|
Widzę że jakoś ciężko uzyskać odpowiedź, więc podpytam czy owe panewki to nr 11 i 12?
Pytanko drugie: Spuściłem dziś powietrze z lag wentylkami - siedząc na moto. Przód się opuścił i Afra zrobiła się jakby "zglebiona" :) Pewnie dlatego że i tak mam ją opuszczoną na lagach 4cm. Teraz pytanko - jak to w końcu jest z tym powietrzem w lagach? spuszczać do zera, czy pompować do określonego ciśnienia? Podpowie ktuś? |
Cytat:
Mając progresy nie potrzebuję dopompowania , spuszczam na zero i jest wystarczająco twardo. Na seryjnych też nie miałem potrzeby pompowania. Poeksperymentuj pod siebie , każdemu co innego pasuje. |
Ogólnie gaz w amorze sprawia że zawieszenie pracuje zawsze lepiej niż bez gazu/powietrza. Czasy amorów tylko olejowych naszczęście odeszły :bow:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:47. |