![]() |
Sam jedziesz, po cholerę Ci tyle szpejów :>?
|
Olek jade na miesiac... ubrania spiwor narzedzia aparat laptop itd... sam sie
nie spodziewalem ze tyle tego bedzie Poprostu zawrot glowy :dizzy: |
to tak zawsze sie wydaje że wszystko jest potrzebne a w rzeczywistości mozna a wręcz należy ograniczyć ilość zaladunku.
Laptop ............??????????? tu gdzie jedziesz dostep do komputerów i internetu praktycznie nie ograniczony wiec po co brac swój????????? napewno za duzo zabierasz ciuchów.............. ( a powinieneś 3 pary majtek,3 t shirty, 3 pary skarpet i czoś termicznego jedne spobnie typu jeansy i ciuchy motocyklowe na sobie i to wszystko ) ja za dwa dni wyjezdzam na 2,5 miesiąca i własnie tyle zabieram ciuchów. Narzędzia tu gdzie jedziesz to tylko te orginalne ( w hiszpani itp w razie czego to warsztatów masz do cholery ), mieszcza się pod fotelem w schowku. Tak wiec wedlug mnie małe kuferki + worek na bagażnik to wszystko................. |
Cytat:
A resztę miejsca zagospodaruj na zapas wody |
no spoko spoko ciuchow biore b malo a laptopa zwyczajnie zw wzgledu na to
ze to netbook ktory wazy ok 1200g a trza miec gdzie foty i filmy zrzucac Z ta woda mnie straszycie ale jakos to ogarniemy W ogole odnosnie tej wyprawy slowem przewodnim jest "jakos".... Jakos sie uda ! ahah |
Cytat:
|
Cytat:
Wez DUŻO mocnych TRYTEK Odzież- 2 komplety bielizny ,skarpet,koszulek- pierzesz przy każdej okazji- najlepsze sa termiczne schną błyskawicznie zestaw motocyklowy tj. Bury enduro, spodnie , , zbroja Gacie z ochraniaczami jesli nie masz takich w spodniach enduro Koszulka termiczna długi rekaw i gacie pod zbroje, koszula Stopy Uć na wierzch. polar kurtka cienka i nieprzemakalnanormalny chamski pcv-byle był niewielki plus spodnie-ortaliony.. . buty lekkie /sandaly do tego. Nie bierz grubych goreteksów-spodni czy kurtek.. Laptop zostaw. Kup karty lub pożycz. Zainwestuj w camelbag- plus koniecznie tabletki Plusssza-rozpuszczalne wapno z witaminami znakomicie się sprawdza z wodą w camelbagu gdy żarówa na głowa upala 4 sztuki na dzień Przemysl gdzie przymocujesz wode..i w jaki sposób |
Puszek mam zamiar sie zmiescic glownie w kufer centralny tankbaga i naprawde bardzo male sakwy (gorne chlebaki od nowych plecakow wojskowych naszej armii) chce je przeznaczyc na bielizne tak zeby w razie gleby nie bylo problemow, sa naprawde mocne I tak jak piszesz nie biore zadnych kuchenek ani zbednych gratow... jedynie multitool kubek, lyzka i widelec Tak jak wszyscy radzicie ubrania ogranicze do minimum, ani specjalnej kurtki na moto ani spodni nie biore, jedynie zbroja i ochraniacze na kolana Spodnie bojowki bielizna termoaktywna z brytyjskiej armii naprawde dobra (chetnym moge zalatwic tanio) Z tymi kartami do aparatu i kamery niestety jest problem bo zalatwilem juz ile sie da a itak jest malo... tak wiem kupic, ale fundusz napiety...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:39. |